Kelkit'te Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Kelkit'te Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Kelkit\'te Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Kelkit Halk Sağlığı Müdürlüğü obezite ve sigaraya dikkat çekmek için sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenledi.

04.10.2013 09:52  Güncelleme: 09:56

Kelkit Halk Sağlığı Müdürlüğünce obezite ve sigaraya dikkati çekmek için sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

Halk Sağlığı Müdürü Serdar Karakullukçu, Kelkit Devlet Hastanesi Başhekimi Yunus Akbaş, Kelkit Devlet Hastanesi Müdürü Hayrettin Baş, Kelkit Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Necmi Özkal, kurum personeli, vatandaşlar ve öğrenciler katıldığı yürüyüş, Kelkit Hükümet Konağı ile Milli Egemenlik Meydanı arasında gerçekleşti.

Fiziksel aktivitenin artırılmasının sadece bireysel değil, toplumsal bir sorun olduğunu ifade eden Karakullukçu ise bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek ve fiziksel aktivitenin yararlarını savunmak, yaşamın her alanında ve her yerde toplum genelinde fiziksel aktiviteye katılımı artırmak, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Yetişkinler için haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddetle fiziksel aktivite yapılmasının sağlığın korunması, kalp ve damar hastalıkları, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için gerekli olduğunu belirten Karakullukçu, egzersiz yapmayan herkesi fiziksel aktiviteye davet etti. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kelkit'te Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement