Kent Ekonomileri Forumu'nun Sonuç Bildirgesi Açıklandı - Son Dakika
Yerel

Kent Ekonomileri Forumu'nun Sonuç Bildirgesi Açıklandı

Kent Ekonomileri Forumu\'nun Sonuç Bildirgesi Açıklandı

AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Prof.Dr.toplantısı sonrasında sonuç bildirgesi açıklandı.

02.05.2013 16:27

AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tarafından başlatılan ve Türkiye'nin tüm illerinde sivil nitelikli ve istişareye dayanan bir yerel inisiyatif hamlesi olarak planlanan "Kent Ekonomileri Forumu"

toplantısı sonrasında sonuç bildirgesi açıklandı.

AK Parti Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Malatya Kent Ekonomileri forumu için yapılan toplantı planlandığı gibi 27 Nisan 2013 Cumartesi günü Ramada Altın Kayısı otelde yapıldı. Malatya'nın marka kent olabilmesi için gönül verenlerin katıldığa toplantıya ilgi yoğundu. Ak Parti il Başkanlığı olarak şahsımızın ev sahipliğinde ve Afyon Kocatepe Üniversitesinden Prof. Dr. Şuay Özdemir ile İnönü Üniversitesinden Doç. Dr. Hakan Erkuş'un eş moderatörlüğünde yapılan toplantıya kentin ileri gelenlerinden yaklaşık 60 kişi katıldı.

Ak Parti İl Malatya Ekonomi İşleri Başkanı Selim Çağlar ve Yardımcısı Naci Özer'in koordinatörlüğünde uzun süren hazırlık çalışmaları başarılı bir toplantı ile meyvelerini verdi. İl milletvekilleri Öznur Çalık, M. Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Mustafa Şahin, H. Cemal Akın, Elazığ Milletvekili Şuayip Ayhan, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, önce selamlama konuşması yapıp daha sonra da toplantıya iştirak ederek vatandaşlarla ve kent için vizyoner proje arayışlarına katkıda bulundular."

"Malatya'nın gelecek 10 yılda ve sonrasında marka kent olması için, ekonomik ve sosyal olarak diğer dünya kentleriyle rekabet edebilmesi ve avantaj sağlaması için şu projeler vizyon sağlayacağı sonucuna ulaşıldı" denilen açıklamada daha sonra şunlar belirtildi:

"Sağlık vadisi ve sağlık turizmi,

nanoteknoloji ile desteklenmiş teknik tekstilin geliştirilmesi, Uluslararası Fuar Organizasyonları yapabilecek bir fuar merkezi ve organizasyonlar,

Yeraltı zenginliklerine dayalı sanayinin geliştirilmesi, yaş ve kuru kayısının çeşitlendirilmesi ve yüksek katma değerli ürünler elde edilmesi kararlaştırıldı."

AK Parti İl başkanı Bülent Tüfenkçi, "AK Parti olarak, iktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine taşıma çerçevesinde çalışmalar yaptık. Türkiye'yi alt yapı üst yapısı ile çağdaş, modern ve gelişmiş bir görünüm kazandırmak adına yaptığımız yatırımlar ile şehirlerimizi adeta yeniden inşa ederek geleceğe hazırlıyoruz.

Hızla gelişen ve dönüşen dünya da sahip olduğumuz konumumuz ile yetinmeden, düne bakarak değil geleceği görerek

hareket edip istikrar ve gelişme noktasında çıtamızı yükseltmek durumundayız. Türkiye, 11 yıllık AK Parti iktidarı ile kazanmış olduğu sinerji ile bugüne kadar belli bir strateji ve planlama ile kişi hak ve özgürlüklerinde, demokraside ekonomide istikrarlı bir şekilde gelişimini sürdürerek bölgesinde ve dünyada örnek alınır bir konuma geldi.

Nasıl ki Türkiye olarak gelişmiş ülkeler ile rekabet edebilir bir konuma gelmiş isek, ülke olarak da

kendi içimizde rekabet bilinciyle hareket ederek daha dinamik bir şekilde gelişimimizi sürdürmeliyiz.

Malatya, sahip olduğumuz

vizyon neticesinde bugüne kadar almış olduğu yatırımlar ile düne göre çok daha modern ve çağdaş bir görünüm kazanarak daha yaşanılabilir kent haline geldi "dedi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Ekonomileri Forumu'nun Sonuç Bildirgesi Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement