Kent Konseyi'nde Şemsi Belli Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Kent Konseyi'nde Şemsi Belli Anlatıldı

Kent Konseyi\'nde Şemsi Belli Anlatıldı

Malatya Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu'nun organize ettiği "Düşünce Tarihi Konferansları"nda Malatyalı Şair-Yazar Şemsi Belli anlatıldı.

07.05.2012 14:26

Malatya Kent Konseyi Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu'nun organize ettiği "Düşünce Tarihi Konferansları"nda Malatyalı Şair-Yazar Şemsi Belli anlatıldı.

Eğitimci Melih Yılmaz'ın sunduğu "Şemsi Belli" konulu konferansın açılış konuşmasını yapan Tarih Kültür Sanat Çalışma Grubu temsilcisi Orhan Tuğrulca, Düşünce Tarihi Konferansları'nın amacı hakkında bilgi verdi. Tuğrulca, "Düşüncesi, mezhebi ve meşrebi ne olursa olsun bu topraklara kalemleriyle hayat vermiş olan ve farklı toplumsal zeminlere tekabül eden tarihi şahsiyetlerimizi tanıtmaya devam edeceğiz" dedi.

Melih Yılmaz, Şemsi Belli'nin doğum tarihi ve doğum yeri hakkında bir takım yanlış ve eksik bilgilerin mevcut olduğuna işaret ederek, "Israrla ben Malatya'da doğdum demesine rağmen, ben 1925 yılında doğdum demesine rağmen, farklı duygusal tepkilerle yanlış bilgi verilmektedir" diye konuştu.

Şemsi Belli'nin yaşam serüvenini, yazdığı şiirlerle dile getirdiğine işaret eden Yılmaz, Belli'nin yaşamının çoğunu farklı şehirlerde geçirmesine rağmen memleketi Malatya ile bağını koparmadığını söyledi.

Yılmaz, Şemsi Belli'nin 1968'den sonra, toplumcu gerçekçi akım içerisinde değerlendirilebilecek biçimde ancak onlardan farklı olarak yerel ağız özellikleri gösteren kırsal şiire yöneldiğini belirterek, şiirlerinin İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Arapça ve Azeri Türkçe'sine çevrildiğini söyledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Konseyi'nde Şemsi Belli Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement