Kent Müzesi Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Kent Müzesi Çalışmaları Devam Ediyor

Kent Müzesi Çalışmaları Devam Ediyor

Uzunköprü Belediyesi tarafından restore edilerek Kent Müzesi olarak Uzunköprü'ye kazandırılacak olan eski tekel binası için çalışmalar son hızıyla devam ediyor.

02.07.2013 16:25

Uzunköprü Belediyesi tarafından restore edilerek Kent Müzesi olarak Uzunköprü'ye kazandırılacak olan eski tekel binası için çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Uzunköprü Kent Müzesi'ne vatandaşların ve kurumların eşya bağışları sayesinde müzenin envanter çeşitliliği konusunda çalışmaların iyi gittiği kaydedildi. Uzunköprü'nün duyarlı vatandaşlarından biri olan Engin Baydar tarafından 40 yılı aşkın süredir saklanan 1947 model daktilo,1963 model pikap,1980 model 31 ekran siyah-beyaz televizyon müzeye bağışlandı.

Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen, kültürel değerlerin geçmişten geleceğe taşınması konusunda müzelerin önemli bir köprü görevi gördüğünü belirtti. Bir toplumu ayakta tutan en önemli unsurların başında kültürel değerlerin geldiğini ifade eden İşbilen, "duyarlı vatandaşlarımız evlerinde bulunan ve geleceğe taşımakta önemli bir yer tutacak eşyalarının hepsini müzemize bağışlıyor. Biz katkıları olan duyarlı halkımıza bağışlarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kent Müzesi Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement