Kırıkkale'de Kuran-I Kerim'i Güzel Okuma Kursu - Son Dakika
Yerel

Kırıkkale'de Kuran-I Kerim'i Güzel Okuma Kursu

Kırıkkale\'de Kuran-I Kerim\'i Güzel Okuma Kursu

Kırıkkale Müftülüğü tarafından hizmet içi eğitim çerçevesinde düzenlenen Tashih-İ Huruf kursu (Kuran-ı Kerim Güzel Okuma) Çarşı Camiinde yapılan törenle sona erdi.

29.05.2012 17:47

Kırıkkale Müftülüğü tarafından hizmet içi eğitim çerçevesinde düzenlenen Tashih-İ Huruf kursu (Kuran-ı Kerim Güzel Okuma) Çarşı Camiinde yapılan törenle sona erdi. Kursiyerlere yapılacak sınavın ardından Tashih-İ Huruf kursu sertifikası verilecek.

Kırıkkale'de Diyanet İşleri Başkanlığınca özellikle cami hizmetlerini yürüten personelinin bilgi ve becerilerini geliştirmek, vatandaşlarımıza daha etkin ve verimli bir din hizmeti sunmak, Kuran-ı Kerim'in okunmasında yaşanan telaffuz hatalarını gidermek, ses-seda ve mana bütünlüğü içerisinde güzel okunmasını sağlamak amacıyla, taşra teşkilatında görev yapan personel arasından mülakat yoluyla seçilen görevliler için, eğitim merkezlerinde ve il merkezlerinde 6 ay süreli düzenlenen Tashih-i Huruf Kursu sona erdi.

Kursa katılan 20 din görevlisi için Çarşı Caminde ödül töreni düzenlendi. Tören Kırıkkale Vali Yardımcısı Rıfat Ata, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Dairesi Başkanı Kadir Dinç, Din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende, kursa katılan kursiyerler, tahkik usulü, tedvir usulü ve hadr usulüne göre Kuran-ı Kerim okudular. Kursa katılan kursiyerlere yapılacak sınavın ardından sertifika verilecek.

Ödül Töreninde konuşan Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek, Tashih-İ Huruf kursu ile kursa katılan din görevlilerinin Kuran-ı Kerimi tüm incelikleri ile öğrendiklerini ifade etti. Gerek, "Artık bu hocalarımızın arkasında namaz kılan cemaatimiz daha şevkle Kuran dinleyecekler daha güzel hutbeler dinleyecekler. Bu kursları bundan sonra da inşallah devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Dairesi Başkanı Kadir Dinç ise Tashih-i Huruf Kursunun özel bir kurs olduğunu ve kursun özelliği hasebi ile ehil ağızlar tarafından, ehil eller tarafından verilmesini istediklerini için her ilde verilmesine sıcak bakmadıklarını, Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek'in gayretli ver her şartı yerine getireceğine karşı söz veren bir müftü olduğu için Kırıkkale'de Tashih-i Huruf Kursunun verilmesine evet dediklerini söyledi.

Teknik tabiri ile hocalarımızın makaleci hurufu, tashih hurufu yerinde mi, ölçüleri uygun mu, düzgün okunuyor mu, okutmuyorsa daha iyi olsun, daha iyi hale gelsinler diye biz ülke genelinde hemen hemen 22 noktada Tashih-i Huruf kurslarını açtık. Kursa katılan görevlilerimiz, işin ehli hocalarımızla 6 ay süre ile yoğun bir eğitime tabi tutuldular. Hem Kuran-ı Kerimi yüzünden okuma, hem kuran-ı kerim'deki ezberlerini daha düzgün hale getirme hem de okumuş oldukları ezberleri manalarında vukuf etmelerini, Cuma namazlarında minbere çıkıp hutbelerini nasıl daha okuyacaklarına dair her biri teknik bilgilerle donandılar. Olabildiği kadar kendi imkanları nispetinde dini, musiki bilgiler beceriler kazandılar. İnşallah bundan sonra kendi camilerinde hizmet ederken ne yaptıklarının farkında olur bir tarzda hizmet edecekler" dedi. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırıkkale'de Kuran-I Kerim'i Güzel Okuma Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement