Kırklareli'de Türk Halk Müziği Ziyafeti Yaşandı - Son Dakika
Yerel

Kırklareli'de Türk Halk Müziği Ziyafeti Yaşandı

Kırklareli\'de Türk Halk Müziği Ziyafeti Yaşandı

Kırklareli Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Gökkuşağı Projesi kapsamında İstanbul Adalar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün Türk Halk Müziği (THM) Korosu Kırklareli'de bir Konser verdi."Bugün burada gökkuşağı projemizin"...

02.05.2012 09:50

Kırklareli Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Gökkuşağı Projesi kapsamında İstanbul Adalar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün Türk Halk Müziği (THM) Korosu Kırklareli'de bir Konser verdi.

Konser öncesinde Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mihriban Arslan Büyük bir konuşma yaparak Gökkuşağı Projesi hakkında şunları söyledi;

"Bugün burada gökkuşağı projemizin ilk etkinliği olan konserimizde buluştuk. Gökkuşağı Projesi hayatın tüm renklerini paylaşmak adına "Gökkuşağı ile Güven Dolu Yarınlara" sloganıyla engellilerimizin, çocuklarımızın, yaşlılarımızın, eğitim rehabilitasyon, meslek edinme olanaklarını sağlayan projenin adıdır. Gökkuşağı projesi ile bu ulvi görevi yerine getirmede devleti millet ile buluşturmayı hedefliyoruz. Bu sorumluluğu yerine getirmek adına sizleri gökkuşağının renkleri ile buluşmaya davet ediyoruz. Bu proje ile bireylerin toplumsal uyumunun yanında toplumsal uyumun beraberinde getirdiği başarı, toplumsal birlik ve başarı erdemleri, toplumsal kazanç olarak yine bu proje ile gözümüze çarpacaktır. Gökkuşağının her hangi bir rengi hedef kitlemiz olan toplumun tüm bireylerini yaşama dair her rengi birleştiren gökkuşağı ile projemiz sembolize edilmiştir. Bu aydınlık ifade ile gökkuşağının yağmurdan sonra görüldüğü var sayımı ile toplumun tüm kesiminde gökkuşağının yaşacağı renkli ve mutlu süreci tasvir etmektedir. Gökkuşağından bir renk olmanız çok şeyi değiştirebilir."

Koro Şefi Cengiz Kapısız yönetiminde Bağlamalar: Orhan Yazar, İhsan Demir, Evren Ağyüz, Serdar Demircan, İbrahim Ayduvan, Kaval: Hasan Bilgilioğul, Kabak Kemane: Aydın Yavuz, Tunç Vardar, Gitar: Gökhan Demirdağ, Mey Klarnet: Erhan Balaban, Vurmalı Çalgılar: Murat Bakova, Cemal Kaplan Korisrler; Ahmet Gelirli, Hüseyin Nazlıoğlu, Mete Ortaç, Metin Şener, Özkan Durmaz, Rıfat Özkul, Aynur Çalışkan, Arzu Dalkıran, Cevahir Karabulut, Emine Kapısız, Gülay Yılmaz, Hülya Şalt, Nermin Tevetoğlu, Ahter Erdoğdu, Semra Deniz Kurnaz, Şermin Kotan, Şule Güllüz, Vesile Özüpek, Yezdan Tetik, Zeynep Çelik'ten oluşan koro Yine Dertli Dertli, Güzelliğin On Para Etmez, Sarı Gelin, Ay Saçı Burma, Bahçalarda Mor Meni, Ey Şahin Bakışlım, Bebek Türküsü, Çökertme, Kanadım Dediği Sevdaya, Güvercinim Süt Beyaz, Çalın Davulları, Potpuri; Ula Ula Niyazi, Cemilenin Gezdiği Dağlar Meşeli, Uzun Kavak Ne Gidersin Engine, Yarım Hava, Kağızmana Ismarladım Nargele, Meryem isimli eserleri seslendirdi.

Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleşen konsere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Hasan Murat Mercan, Kosova Milletvekili Müferra Şinik, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ve çok sayıda davetli iştirak etti.

(CS-

02.05.2012 09: 05: 58

TSI

NNNN - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırklareli'de Türk Halk Müziği Ziyafeti Yaşandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement