Kırtıl'da Güreş Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Kırtıl'da Güreş Heyecanı

Kırtıl\'da Güreş Heyecanı

Mersin'in Silifke ilçesinde İmamuşaklılar Derneğinin Kırtıl tepesinde organize ettiği 8.Yayla Şenliklerinde bu yıl ilki düzenlenen güreş müsabakaları heyecanlı geçti.

27.08.2012 11:48

Mersin'in Silifke ilçesinde İmamuşaklılar Derneğinin Kırtıl tepesinde organize ettiği 8. Yayla Şenliklerinde bu yıl ilki düzenlenen güreş müsabakaları heyecanlı geçti.

Yayla şenlikleri kapsamında Kırtıl tepesinde özel olarak hazırlanan alanda yapılan güreş müsabakalarına ilçe genelinden ve çevre köylerden çok sayıda sporcu katıldı. Güreşler, 30 kg, 50-60 kg, 60-65 kg, 70-75 kg, 75-80 kg ve 80-85 kg kategorilerinde gerçekleştirildi.

Yapılan güreşler sonunda 30 kg kategorisinde Şağmul Buğra Metin birinci, Tunahan Atalay ikinci oldu. 50-60 kg kategorisinde Abdül Samet Polat birinci, Hüseyin Akçivi ikinci ve Semih Genç üçüncü oldu. 60-65 kg kategorisinde Veli Er birinci, Mustafa Söyler ikinci olurken, Ali Akçivi üçüncü oldu. 70-75 kg kategorisinde Emre Tepe Birinci, Ahmet Kozan ikinci ve Fatih Gürbüz üçüncü oldu. 75-80 kg kategorisinde Habib Uğuz birinci, Ömer Karaca ikinci ve Murat Akçivi üçüncü oldu. Günün en önemli kategorisi olan 80-85 kg da kıyasıya mücadeleler yapıldı. Normal zamanda sayı alamayan güreşçiler, altın puanla sonuca gittiler. Alınan altın puanlar sonucunda Zeynel Uçar birinci olurken, Harun Karlı ikinci ve Arif Metin ise üçüncü oldu.

Milli Hakem Naci Tekerlek'in başkanlığında yapılan güreşlerde Emekli Beden Eğitimi Öğretmeni İlhan Baskın, Güreş Bölge hakemleri Bilal Tekerlek, Serkan Akdoğan ve Ahmet Ercan hakem olarak görev aldı.

Yapılan güreşler sonrasında dereceye giren sporculara, İmamuşaklılar Derneği 8. Yayla Şenlikleri töreninde madalya ve ödül verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kırtıl'da Güreş Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement