Kitap Okuma Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Kitap Okuma Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Kitap Okuma Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi

Mersin’in Silifke ilçesinde ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında ’Okumayı Seviyorum’ projesi kapsamında ilk defa düzenlenen ’Kitap Okuma Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

17.06.2015 10:27

Mersin'in Silifke ilçesinde ilkokul ve ortaokul öğrencileri arasında 'Okumayı Seviyorum' projesi kapsamında ilk defa düzenlenen 'Kitap Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Silifke Kaymakamlığı'nın öncülüğünde başlayan ve İlçe Milli Eğitim ve yayınevlerinin katkılarıyla Silifke genelindeki okullarda yapılan yarışmaya bin 841 öğrenci katıldı. Yarışmada Atayurt İlkokulu öğrencisi Zeynep Su Şahin birinci, İSusanoğlu İlkokulu öğrencisi Onur Çınar ikinci, Göksu İlkokulu öğrencisi Arda Günay üçüncü oldu.

Atayurt İlkokulu Toplantı Salonu'nda yapılan ödül törenine Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Atayurt İlkokulu Emin Ali Gezer, Atayurt İlkokulu öğretmenleri, öğrencileri ve öğrenci velileri katıldı.

Törende konuşan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, "Silifke'de ilk defa kaymakamlığımız öncülüğünde başlatılan 'Okumayı Seviyorum' projesinde amaç, Silifke'de öğrenim gören ilkokul öğrencilerimizin okuma alışkanlığını küçük yaşlardan itibaren kazanmalarını sağlamak ve geleceğe emin adımlarla ilerlemesine yardımcı olmaktır. İlkokulda kazanılan okuma alışkanlığı yaşamın her alanında insana faydalı olur. Kitaplarla buluşmak demek Mevlana'yı, Fatih Sultan Mehmet'i, Anadolu topraklarının nasıl kazanıldığını, Nene Hatunları, yazarlarımızı yakından tanımak demektir. Okullarımızda yıl boyunca yapmış olduğumuz kitap okuma etkinliğinde, yapılan değerlendirmeler sonucunda üç öğrencimiz başarılı oldu ve dereceye girdiler. Silifke'de hedefimiz okullarımızda daha fazla öğrenciye ulaşıp bin 841 öğrenci sayısını daha fazla arttırmak ve öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmaktır. Proje kapsamında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi dereceye giren öğrencileri bisiklet, laptop ve notebook ile ödüllendirdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kitap Okuma Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement