Kızıltepe'de Aralarında Husumet Bulunan İki Aile Barıştı - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe'de Aralarında Husumet Bulunan İki Aile Barıştı

Kızıltepe\'de Aralarında Husumet Bulunan İki Aile Barıştı

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Büyükayrık köyünde ikamet eden Erban aşiretine mensup akraba olan Aydın aileleri arasındaki husumet, Mardin Valisi Dr.

07.06.2013 18:44

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Büyükayrık köyünde ikamet eden Erban aşiretine mensup akraba olan Aydın aileleri arasındaki husumet, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık ve kanaat önderlerinin girişimleri sonucu barışla noktalandı.

Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlanan barış yemeğinde davalı iki aile, Mardin Valisi Cengiz, kanaat önderi Mehmet Salih Kılıç'ın girişimi ile tokalaşarak barıştırıldı. Vali Cengiz, bu barışa aracılık eden herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Vatandaşları arasındaki diyaloğu bozan koparma noktasına getiren resmi iş ve işlemlerin ivedilikle çözülmesi gerektiğini kaydeden Vali Cengiz, "Problemleri hal edelim insanların barış içerisinde yaşaması için

devlet olarak üzerimize düşeni yapmamız vatandaşlarımız arasındaki ihtilafı oluşabilecek problemleri ivedilikle çözelim. Dünya için birbirimizi kırmamıza birbirimizin canını acıttığımıza değmez bir kişinin ölümüne neden olan bütün insanlığı öldürmüş gibidir. Yakınlarımıza sahip çıkacağız. Etrafımıza husumet düşmanlık değil sevgi kardeşlik barış saçacağız. Hiçbirimiz nezaketi elden bırakmayacağız. Biz karşımızdakine kötülük değil iyilik yapacağız. En önemlisi tüm kötülüklerin başı olan dedikodu hastalığını bir kenara bırakıp birbirimize sevgiyle saygıyla hoşgörüyle yaklaşacağız. Bu hayırlı toplantının tesisinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Barışın sağlanmasında emeği geçen kanaat önderi Mehmet Salıh Kılıç da, "Bölgemizde nadir de olsa bazen böyle olaylar olmaktadır. Allah'a şükürler olsun dostlarla beraber başta valimiz ilçe kaymakamımız bizleri yalnız bırakmadılar. Barış için elimizden geldiği kadar sürdürmeye devam edeceğiz. Kan davaları büyümeden girişimlerde bulunarak çözmemiz lazım bu konuda vatandaşlarımızdan destek istiyoruz" diye konuştu.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ise, "Mardin'de ve özellikle Kızıltepe'de bölgemizde arzu etmiyoruz ancak böyle üzücü hadiseler olduğu anda Allahın emriyle topyekun olabiliyoruz. Aydın ailesine yaptığınız bu barış için teşekkür ediyor ve bunun ücretini ancak Allah size verecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından iki ailenin fertleri tokalaşarak barıştı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızıltepe'de Aralarında Husumet Bulunan İki Aile Barıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement