Koçkaya Aşıklarla Coştu - Son Dakika
Yerel

Koçkaya Aşıklarla Coştu

Koçkaya Aşıklarla Coştu

Erzurum'un Narman İlçesine bağlı Koçkaya Köyü'nde düzenlenen programda sahne alan aşıklar Koçkayalılarla duygulu anlar yaşattılar.

02.11.2012 10:16

Erzurum'un Narman İlçesine bağlı Koçkaya Köyü'nde düzenlenen programda sahne alan aşıklar Koçkayalılarla duygulu anlar yaşattılar.

Koçkaya Ortaokulu Okul Aile Birliği'nce organize edilen eğlence programında sahne alan bölgenin tanınmış halk ozanlarından Mustafa Aydın ve Erol Şahiner davetlilere unutulmaz dakikalar yaşattı. Aşıkların hareketli parçalarıyla peşrev çeken Sürmeli Yavuz protokol ve köylüler dakikalarca alkışladı.

Daha önce köylerinde böyle bir program düzenlenmediğini dile getiren Koçkaya köylüleri köylerinde bu güzel programı düzenledikleri için Okul müdürü Sıtkı Toksoy ve köy muhtarı Cemil Yavuz'a teşekkür ettiler. Aşıkların duygu dolu türküleriyle hüzünlenen Koçkaya köyünün bayanları gözyaşlarını tutamadılar.

Okul Müdürü

Sıtkı Toksoy

ve Köy

Muhtarı Cemil Yavuz'un ev sahipliğinde organize edilen aşılar programına Koçkaya köyünden yaklaşık bin 200 civarında davetli katıldı.

Programda konuşma yapan Okul müdürü Toksoy, böyle bir organizasyonu düzenlemekteki amaçlarının aşıklık geleneği ve Türk kültürünün yaşatılmasına bir nebze olsun katkı sağlamak olduğunu belirterek, katılımın beklediklerinden fazla olduğunu bunun da memnuniyetini yaşadıklarını dile getirdi.

Yoğun bir ilginin yaşandığı program sonrası davetlilere yemek ikramında da bulunuldu.

Narman Kaymakamı Atasoy organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Programa

Narman Kaymakamı Abdulah Atakan Atasoy, Narman Belediye başkanı Ahmet Yücel İşleyen, Şekerli Belediye Başkanı Ferkan Akbulut,Narman il encümeni Münir Akdemir,Narman İlçe Jandarma Bölük Komutan Vekili Başçavuş Yener Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü İskender Giray Keskin, Narman İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Yalçınkaya ve Tarım İlçe Müdürü Salim Pehlivan ve köylüler katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Koçkaya Aşıklarla Coştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement