Konya'da 20. Yılında Hocalı Katliamı Konferansı - Son Dakika
Yerel

Konya'da 20. Yılında Hocalı Katliamı Konferansı

Konya\'da 20. Yılında Hocalı Katliamı Konferansı

Konya'da, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunları Derneği, Hilal Eğitim Vakfı ve İdealist Hukukçular Derneği tarafından "20.Yılında Hocalı Katliamı" konulu konferans düzenlendi.

02.03.2012 20:37

Konya'da, Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunları Derneği, Hilal Eğitim Vakfı ve İdealist Hukukçular Derneği tarafından "20. Yılında Hocalı Katliamı" konulu konferans düzenlendi.

Konya Ticaret Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Azerbaycan Milletvekili Ganira Paşayeva katıldı. Büyük ilgi gören konferansta konuşan Azerbaycan Milletvekili Paşayeva, 15 gündür Türkiye'nin çeşitli yerlerinde programlara katıldığını belirterek, "Büyük devletler kuran büyük bir milletiz. Evet büyük milletiz ama böyle söylemekle görevimizi yapmış olmuyoruz. Acılarımız da, milletimize yapılan katliamlar da çoktur. Biz bu acılarımızı kendi neslimize de öğretmedik, başkalarına da bunu anlatamadık. Biz anlatmadıkça da onlar yalanlarını dünyaya anlattılar, inandırdılar. Tarih yazmak ne kadar önemliyse, tarihi öğrenmek ve öğretmek de o kadar önemlidir. Milli meselelerde her birimizin yapacağı işler vardır. Sevgili gençler, bütün Türkler aynı düşünmeliyiz. Bu zor değil, artık çok kolay. Çünkü dünya küçük bir kutunun içine girdi artık. Sizler buralarda büyük grup ve organizasyonlarda tarihimizle ilgili konuları yazıp, dilde fikirde ve işte birlik olmaya gayret etmelisiniz. Çünkü milli meselelerde herkesin yapacağı işler vardır" dedi.

Hocalı katliamı olalı 20 yıl geçti ancak yaşadıklarımız unutulmaz diyen Paşayeva, "Hocalı katliamını 1992 Şubat'ında yaptılar. Hocalı'da çok az gardaşımız sağ kaldı. Onlar da ağır hastalıkla pençeleşiyor" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya'da 20. Yılında Hocalı Katliamı Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement