Konya'da Afiş ve Kısa Film Yarışması - Son Dakika
Yerel

Konya'da Afiş ve Kısa Film Yarışması

Konya\'da Afiş ve Kısa Film Yarışması

Konya'da, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğü, SÜ İletişim Fakültesi ile Basın-Yayın Enformasyon Konya İl Müdürlüğü işbirliğiyle “Sosyal Medya ve Bilinç” konulu ödüllü Afiş ve Kısa Film Yarışması düzenlenecek.

15.01.2014 15:49

Konya'da, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğü, SÜ İletişim Fakültesi ile Basın-Yayın Enformasyon Konya İl Müdürlüğü işbirliğiyle "Sosyal Medya ve Bilinç" konulu ödüllü Afiş ve Kısa Film Yarışması düzenlenecek.

Yarışmanın tanıtım toplantısı SÜ rektörlük binası senato salonunda yapıldı. Toplantıya Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, SÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender ve Basın-Yayın Enformasyon Konya İl Müdürü Tuncay Karabulut katıldı. Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, müdürlük olarak birçok faaliyetlerinin olduğunu, farklı görevlerin bünyelerinde toplandığı dünyadaki ender örneklerden birisi olduklarını ifade etti. Karakaya, "Biz devletin açık enformasyon kaynağıyız. Uluslararası medya buluşmaları düzenliyoruz. Ama biz özellikle ulusal ve yerel medyaya olan görevlerimizi önemsiyoruz. Konu başlığı 'Sosyal Medya ve Bilinç' olan bir afiş ve kısa film yarışması düzenliyoruz. Yeni medya düzeni önemli hale geldi. Çünkü karşı konulamaz bir biçimde klasik basını zorlayan bir süreç söz konusu. Tamamen internet sitelerinin hakim olduğu bir yapıya geçiyoruz. Genel müdürlüğümüz de aktif olarak bu sürecin içerisinde yer alıyor. Biz genel müdürlük olarak özellikle yerel basının ve kamu kurumlarının da bu yeni medya düzenine entegrasyonu konusunda bir gayret içerisindeyiz" dedi.

Düzenlenecek yarışmanın temasının önemi hakkında da konuşan Karakaya, "Sosyal Medya ve Bilinç. Bunun birçok alt başlığı var. Kadın ve çocuk konusu, gençlik ve nefret söylemi alt başlıkları var. Biz genel müdürlük olarak bu konularda daha önce de çalışmalarda bulunduk ve iyi sonuçlara ulaştık. Üniversite öğrencileriyle yürüttüğümüz bu çalışmanın sonucunda da ortaya iyi eserler çıkacağını düşünüyoruz. Öğrenci arkadaşlarımızın hazırladıkları eserlerden 2 tanesini ülke çapında yayınlayacağımız kamu spotlarında kullanacağız. Yarışmaya sadece Selçuk Üniversitesi öğrencileri katılabilecek. Biz bu çalışmaya pilot uygulama olarak burayı belirledik ve ilerleyen zamanlarda tüm Türkiye'de yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

"SOSYAL MEDYAYI AKTİF KULLANIYORUZ"

Sosyal medyanın günümüzde giderek devreye girmesinin farklı bir durum ortaya çıkardığını anlatan SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise, "Eskiden öyle veya böyle sermayeye bağımlı olan konu şimdi bundan bağımsız bir şekilde temsil edilebiliyor. ve sosyal medyanın içerisinde yer alan insanlar bir şekilde kendilerini ifade etme imkanı bulabiliyor. Ben birkaç defa gazetecilere şunu ifade ettiğimi biliyorum. SÜ Rektörü olarak yaptığımız aktivitelerden insanları anında haberdar etme imkanı bulunca mesleğinizi sizden çalıyoruz belki, mesleğinize belki özeniyoruz ama şu anda durum o. İnsanların çoğu öyle veya böyle sosyal medya aracılığıyla kendilerine bir kanal açmış durumda. Sosyal medya ve bilinç konusunda bir kısa film ve afiş yarışmasının düzenlenmesi son derece önemli bir düşünce. Bu yüzden Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nü ve İletişim Fakültesi Dekanımızı tebrik ediyorum. Güzel sonuçlara yol açacağına inanıyorum. Öğrencilerimizin geniş katılımıyla beraber sonuçlarının iyi olacağına ve inşallah Türkiye çapında kullanılabilir ürünlerin meydana geleceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

Açıklamaların ardından Prof. Dr. Gökbel ve Karakaya arasında afiş ve kısa film yarışmasının protokolü imzalandı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Konya'da Afiş ve Kısa Film Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement