Kosbi'li Firmalar Devler Liginde - Son Dakika
Yerel

Kosbi'li Firmalar Devler Liginde

Kosbi\'li Firmalar Devler Liginde

Ege Bölgesi Sanayi Odası’nın (EBSO) her yıl belirlediği Ege Bölgesi’nin 100 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında bu yıl Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nden (KOSBİ) 11 firma yer aldı.

24.06.2014 15:40

Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) her yıl belirlediği Ege Bölgesi'nin 100 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında bu yıl Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nden (KOSBİ) 11 firma yer aldı. Türkiye'nin en büyük sanayi bölgelerinden biri olan ve yaklaşık 30 bin kişiye istihdam sağlayan KOSBİ, bünyesinde faaliyet gösteren dev firmalarla da her yıl ekonomiye katkısını artırarak sürüyor. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, EBSO Yönetim Kurulu Üyesi ve KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk ve EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Ateş Demirkalkan'ın da katıldığı toplantı ile kamuoyuna açıklanan 'Üretimden Satışlarına Göre 100 Büyük Sanayi Kuruluşu' çalışmada KOSBİ üyesi 11 firma da yerini aldı.

KOSBİ üyesi Pınar Et ve Un listeye 13. Sıradan girerken, Akdeniz Kimya 18. Sırada, Ege Seramik 31. Sırada yer aldı. İlk 100 arasına ayrıca SocotabTütün, Ve-Ge Hassas Kağıt, Alkim Kağıt, Agrobest Grup Tarım İlaçları, BTM, Kaplamin, STP Gıda, Hatsan Silah yer aldı. EBSO tarafından açıklanan Ege'nin 100 büyük sanayi kuruluşu listesinde KOSBİ üyesi 11 firmanın yer almasından büyük mutluluk duyduklarını belirten KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, bölge olarak İzmir ve Türkiye ekonomisine daha fazla katkı sağlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Listedeki sayıyı artırmayı hedefliyoruz

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi'nde dünya markası olmuş, yaptıkları ihracat ve satışlarla Türkiye'nin dev sanayi kuruluşlarının yer aldığını açıklayan Porsuk, "Biz, bölgemizdeki firmaların üretimlerini ve ihracatlarını artırmaları için hizmet veriyoruz. Bölgeye yeni yatırımların gelmesi ve var olan firmaların yeni yatırımlara özendirilmesi için çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda bölgemizden daha çok firmanın 100 büyük listesinde yer alması için çaba harcayacağız. Ülkemizin ekonomik hedeflerine ulaşması ancak üretimle mümkün olacaktır. Üretimde dışa bağımlılığı azaltmamız ve yerli üretime destek olmamız gerekiyor. İzmir'de yaşadığımız teşvik adaletsizliğinin de giderilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

İLK 100'E GİREN KOSBİ ÜYESİ FİRMALAR:

PINAR ENTEGRE ET VE UN A.Ş. (13)

AKDENİZ KİMYA A.Ş. (18)

EGE SERAMİK SANAYİ A.Ş. (31)

SOCOTAB SAN. VE TİC. A.Ş. (38)

VE-GE HASSAS KAĞIT A.Ş. (52)

ALKİM KAĞIT A.Ş. (58)

AGROBEST GRUP TARIM İLAÇLARI A.Ş. (63)

BTM BİTÜMLÜ TECRİT A.Ş. (65)

KAPLAMİN AMBALAJ A.Ş. (74)

STP GIDA SAN. VE TİC. A.Ş. (86)

HATSAN SİLAH LTD. ŞTİ. (90) - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kosbi'li Firmalar Devler Liginde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement