Kozan 2 Haziran Ortaokulu'nun Başarısı - Son Dakika
Yerel

Kozan 2 Haziran Ortaokulu'nun Başarısı

Kozan 2 Haziran Ortaokulu\'nun Başarısı

Kozan 2 Haziran Ortaokulu, İstanbul Fuar Merkezi’nde, Bilim Sanayi ve Teknoloji, Kalkınma Bakanlığı, Türk Patent Enstitüsü ve TÜBİTAK tarafından desteklenerek gerçekleştirilen, İnovasyon Türkiye Fuarı'na katıldı.

18.12.2013 10:19

Kozan 2 Haziran Ortaokulu, İstanbul Fuar Merkezi'nde, Bilim Sanayi ve Teknoloji, Kalkınma Bakanlığı, Türk Patent Enstitüsü ve TÜBİTAK tarafından desteklenerek gerçekleştirilen, İnovasyon Türkiye Fuarı'na katıldı.

Açılışını Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Güney Kore Bilim ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Park Hang Sık, Norveç Bilim Konseyi Başkanı Arvid Hallén, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan ile TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptığı fuara Kozan 2 Haziran Ortaokulu'da katıldı. Kalkınma ajansları, teknoparklar ve teknokentlerin geniş katılımlarıyla destek verdiği fuarda Türk Patent Enstitüsü'nün, kendi havuzundan seçmiş olduğu yüzlerce buluşun sergilendiği 2. İnovasyon Türkiye, Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarı'nda merdiven çıkan bavul, otomatik karıştırıcı tencere, görüntü oynatabilen tepsi, otomatik çivili oto lastiği, kendinden ışık veren asfalt, bitlenmeyi engelleyen toka, kendini soğutan ısı yalıtımlı saksı, bebek yıkama cihazı, görme engelliler için oyuncak, anne sütlü emzik, kedi tuvaleti, çift kollu hareketli rimel, uzay koltuk gibi patenti alınmış 850 proje sergilendi.

Fuarda ilimiz, Türk Patent Enstitüsü tarafından seçilen Kozan 2 Haziran Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Mine Çelik, hediyelik eşya tasarımları ile temsil edildi. Adana İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, fuarda Adana'yı temsil eden Okul Müdürü İlyas Açıkgöz, öğretmen ve öğrencileri makamında kabul etti.

Selamet, ziyarette öğrencilerle ve öğretmenler ile gurur duyduğunu belirterek, bu tür çalışmaların diğer öğretmen ve öğrencilere de örnek olması gerektiğini söyledi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kozan 2 Haziran Ortaokulu'nun Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement