Kozcağız Belediyesi'nden Örnek İş Projesi - Son Dakika
Yerel

Kozcağız Belediyesi'nden Örnek İş Projesi

Kozcağız Belediyesi\'nden Örnek İş Projesi

Kozcağız Belediyesi ve KOSGEB Bartın İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen girişimcilik kursunu bitiren 23 kursiyere sertifikaları yapılan törenle dağıtıldı.

09.05.2013 19:19

Kozcağız Belediyesi ve KOSGEB Bartın İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen girişimcilik kursunu bitiren 23 kursiyere sertifikaları yapılan törenle dağıtıldı.

Kozcağız Belediyesi örnek projeye imza atarak, kendi imkanlarıyla girişimcilik eğitiminin masraflarını üstlenerek, girişimci olmak isteyen 23 kursiyeri sertifika sahibi yaptı.

ÖRNEK PROJE

Törende açılış konuşması yapan Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, "KOSGEB işbirliği ile belediyemiz bünyesinde açmış olduğumuz kursa devam eden 23 kursiyere belgelerini vermek için toplanmış bulunuyoruz. Yeni girişimci işyeri açmak isteyen, kardeşlerimizin işçilerimizin böyle bir belge alarak, KOSGEB'in hizmetlerinden yararlanmak için bu kursu açtık. Bu kursiyerlerimize bundan sonraki hayatlarında da hayırlı kazançlar temenni ediyorum" dedi.

KOSGEB Bartın İl Müdürü Yalçın Akyön, "KOSGEB'in girişimcilik destek kapsamı programında, Kozcağız Belediyesi işbirliği ile yapmış olduğumuz eğitim sonucunda belge almaya hak kazanan girişimcilere belgelerini vermek üzere toplanmış bulunmaktayız. Yapmış olduğumuz bu eğitim, KOSGEB tarafından 2010 yılında bir destek modeli olarak ortaya konmuştur" dedi.

TSO Başkanı İsmail Toksöz ise, "Bartın'da KOSGEB İl Müdürlüğü yoktu. 2011 yılı içerisinde vekilimiz ve Sanayi Bakanımızla gerekli çalışmaları yaparak, Bartın'a KOSGEB'in kurulması için çok mücadele verdik. Bu mücadele sonucu 2011 yılı içerisinde KOSGEB'in kurulmasını sağladık" dedi.

VALİ YARDIMCISI ÖZDEMİR: "BAŞKAN KARAMAN'I KUTLUYORUM"

Sertifika töreninde bir konuşma yapan Bartın Vali Yardımcısı Erdoğan Özdemir Kozcağız Belediyesinin örnek bir projeye imza attığını ifade ederek, "Kozcağız Belediyesi kendi çalışmalarıyla, kendi imkanlarıyla bu girişimcilik eğitiminin masraflarını üstlenerek, girişimci olması için çaba sarf etmiştir. Belediye Başkanımızı tebrik ediyor ve kutluyorum. Diğer yandan bu girişimci eğitimleri çok yaygın ama girişimci müracaatı yapıp sertifika alan vatandaşların sadece yüzde 6 kendilerine verilen imkanları kullanıyor. Geri kalan kısım ise bu imkanları kullanmıyor" dedi. İlimizde ise bu oran yüzde 10 civarındadır. Bu rakamda azdır. Bu oranın mutlaka artması gerekir" dedi.

Daha sonra kursu başarıyla tamamlanan 23 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.

(SA)

09.05.2013 19: 01: 19

TSI

NNNN - BARTIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kozcağız Belediyesi'nden Örnek İş Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement