Küçük Menderes Havzasında Toplulaştırmanın Yüzde 70'i Tamam - Son Dakika
Yerel

Küçük Menderes Havzasında Toplulaştırmanın Yüzde 70'i Tamam

Küçük Menderes Havzasında Toplulaştırmanın Yüzde 70\'i Tamam

Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, Küçük Menderes Beydağ sulaması kapsamında yapılan arazi toplulaştırması projesinin yüzde 70 oranın tamamlandığını açıkladı.

04.04.2013 07:52

Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, Küçük Menderes Beydağ sulaması kapsamında yapılan arazi toplulaştırması projesinin yüzde 70 oranın tamamlandığını açıkladı. Kaptan, bu yüzde 70'lik bölümün yüzde 30'unun da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca onaylandığını açıkladı.

Yaklaşık 19 bin hektarlık sulama projesinin en önemli ayağı olan arazi toplulaştırması çalışmalarıyla ilgili hem planların çizildiğini, hem de arazide yeni kazıkların çakıldığını anlatan Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan, "Kamulaştırma dışında kalan sulama alanının yüzde 70'inde toplulaştırma planları hazır. Kalan yüzde 30'luk kısımla ilgili çalışmalar sürüyor. Bu tamamlanan yüzde 70'lik bölümün toplulaştırma haritaları da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın onayını aldı. Yüzde 40'lık bölüm de bakanlığın onayına sunuldu. Yüklenici firma geriye kalan yüzde 30'luk kısımla ilgili görüşmelerini ve proje hazırlıklarını sürdürüyor" dedi.

Sulama kanallarının inşasının da aralıksız devam ettiğini kaydeden Kaptan, şöyle devam etti: "Sulama Birliği olarak bu süreçte hem üye sayımızı artırıyoruz, hem de sulama projesini adım adım takip edip üreticilerimizi sürekli bilgilendiriyoruz. Birliğimizin üye sayısının son derece az olduğu tüm yerlerde artık üye sayımız arttı. Bunun başında Beydağ geliyordu. Beydağ'da da üreticimizle buluşup üye kayıtlarını yaptık. Geçen hafta yapılan çalışmalarla Çaylı, Alaşarlı, Kızılcaavlu, Yeşilköy, Alakeçili, Halıköy, Yağcılar, Tosunlar, Emirli ve Beydağ'da üye sayımızı yükselttik. Son yapılan kayıtlarla üye sayımız 450'ye geldi. Sulamanın ilk etabı bu bölgelerde yapılacağından öncelikle buralara ağırlık verdik. Bundan sonra da tüm sulama alanında kalan yerleşim birimlerimize giderek hem üye kaydı yapacağız, hem de proje hakkında üreticimizi aydınlatacağız." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Küçük Menderes Havzasında Toplulaştırmanın Yüzde 70'i Tamam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement