Kula Engelli Koordinasyon Merkezi'ne Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Kula Engelli Koordinasyon Merkezi'ne Kavuştu

Kula Engelli Koordinasyon Merkezi\'ne Kavuştu

Kula Belediyesi Engelli koordinasyon merkezi ile sosyal belediyecilik hizmetlerine bir yenisini daha eklerken, hizmet döneminin 45. Parkını da çocukların hizmetine sundu.

22.07.2013 10:36  Güncelleme: 10:47

Kula Belediyesi Engelli koordinasyon merkezi ile sosyal belediyecilik hizmetlerine bir yenisini daha eklerken, hizmet döneminin 45. Parkını da çocukların hizmetine sundu.

Kula Belediyesi proje birimi tarafından Ortopedik-Spastik Özürlü Çocukları Koruma ve Yardım Derneği ve Kula Belediyesi ve 80. Yıl Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi ortaklığında engelli vatandaşların toplumsal hayata katılımlarını sağlamak amacıyla zafer Kalkınma Ajansı'na sunulan Engelsiz Kula Projesi kapsamında kurulan Engelli Koordinasyon Merkezi hayata geçti.

Eski Huzur Evi'ndeke Engelli Koordinasyon Merkezi açılışına AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır, Garnizon Komutanı Binbaşı Musa Özgül, Belediye Başkanı Selim Aşkın, AK Parti İlçe Başkanı Nejat Gülmez, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz katıldı.

Konuşmalar Engelsiz Kula Projesi Koordinatörü Sait Bozer'in yaptığı sunum ile başladı. Bozer, Engelsiz Kula Projesi'nin amacının engellilerin toplumsal hayatın her alanında katılımını sağlamak olduğunu ifade ederek proje kapsamında engelli vatandaşların ulaşımını sağlamak amacıyla özel dizayn edilmiş araç satın alınacağını söyledi.

Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz ise zafer Kalkınma Ajansı oalarak engelli vatandaşlara destek olmaktan büyük onur duyduklarını, buna bağlı olarak da Kula Belediyesi bünyesinde kurulan Proje Birimi'nin proje yazma yazdıkları projelerin hibe desteğine dönmesi noktasında çok başarılı olduğunu söyledi. Kula'da kamu, kurum ve kuruluşlarının hibe desteği alarak yatırım yapmak noktasında çok hevesli olduğunu belirten Oğuz, Kula'dan artık turizm alanında hazırlanmış bir proje beklediklerini söyledi. Kula Belediyesi'nin hibe desteklerine proje yazma eğitimleri ile başladığını ifade eden Oğuz, Engelsiz Koordinasyon Merkezi'nin diğer yerel yönetimlerde örnek olacağını söyledi.

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ise, "Şehir yaşamının hemen her safhasında mutlaka belediyecilik ve belediye vardır. Doğmadan önce ambulans hizmetiyle başlayan zincir, günlük birçok ihtiyacın temin edilmesinde; yollarda, parklarda, içmesuyu temininde, kirli suları arıtılarak uzaklaştırılmasında, ulaşımda, sosyal ve kültürel projelerle devam eder. En sonunda hayat sona erdiğinde kabirde dahi sürer. Belediyecilik kısaca doğumla ölüm arasında her zaman, her an bir şekilde ilişkili olan bir sosyal hizmetler zinciridir. Belediye halkın yerel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak üzere görev yapar" dedi.

Aşkın, Kula Belediyesi'nin engelli vatandaşlara yönelik olarak birçok proje imza attıklarını buna bağlı olarak onların istihdamdan eğitime eğitimden meslek edindirme kurslarına akülü araç desteğine kadar her türlü desteğin verildiğini söyledi. Kula 'da 200 adet akülü araç dağıtıldığını altını çizen başkan Aşkın, bir ilçe belediyesine göre bu rakamın çok önemli olduğunu ifade etti. Aşkın sözlerine şu şekilde devam etti. "İlçede yaptığımız her türlü projede altyapıda sosyal hizmetlerde engelli vatandaşlarımızı düşünerek hareket etmek zorundayız. Hepimiz birer engelli adayıyız. Biz Engelsiz Kula Projesi ile sadece ilçe merkezinde değil; aynı zamanda köylerde de ikamet eden engelli vatandaşlara da ulaşarak onların ihtiyaçlarına da cevap vermek istiyoruz. Engelli Koordinasyon Merkezi bütün engelli vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Kurulan çağrı merkezi ile de onların sorunlarına anında cevap verilecektir. Kula'ya ve engelli vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Hükümet olarak hedeflerinin Engelli vatandaşlara engelsiz bir hayat sunmak olduğunu ifade ederek, Türkiye özürlüler araştırması sonuçlarına göre mevcut nüfusun yüzde 12.29 yani 8.5 milyon engelli vatandaşın oluşturduğunu söyledi. Tanrıverdi; "Biz AK Parti iktidarı olarak çıkardığımız "Özürlüler Kanunu" ve beraberinde getirdiği yenilikler ile; engelli kişilerin, sıkıntılarının aşılması ve yaşamın her alanında yer almalarını sağlamak adına önlerindeki yasal ve yaşamsal engelleri kaldırarak toplum içerisinde uyumlu, ekonomik yeterliliğe ulaşmış, kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen, mutlu bireyler olarak yaşamalarını sağlamak öncelikli hedefimizdir. Engellilerimizin hayat standartlarını yükselten, sosyal hayata katılımlarını dengeleyen düzenlemelerle geleceğe umutla bakmaları bizi de mutlu etmektedir. AK Parti Yerel Yönetimler olarak belediyelerimiz kendi illerinde, ilçelerinde ve beldelerindeki engelli vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vermek adına bir çok girişimde ve faaliyette bulunmaktadır. Belediyelerimiz tarafından engelli vatandaşlarımızın toplum hayatıyla bütünleşmelerini sağlayıcı ve kolaylaştırıcı çalışmalar yapılmaktadır. Amacımız engelli vatandaşlarımıza engelsiz bir hayat sunmaktır" dedi.

Engelli Koordinasyon Merkezi'nin Açılışını katılan protokol daha sonra Kula Belediyesi'nin daha yeşil bir Kula için başlattığı Kula'nın hizmet yılı içerisinde yapılan 45. Çocuk parkını çocuklarla birlikte açılışını yaptı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kula Engelli Koordinasyon Merkezi'ne Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement