Kulu'da Vatandaşlara İlk Yardım Kursu - Son Dakika
Yerel

Kulu'da Vatandaşlara İlk Yardım Kursu

Kulu\'da Vatandaşlara İlk Yardım Kursu

Konya’nın Kulu ilçesinde Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Tütüncü, isteyen vatandaşlara dernek binalarında ilk yardım kursu verebileceklerini söyledi.

03.01.2014 17:58

Konya'nın Kulu ilçesinde Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Tütüncü, isteyen vatandaşlara dernek binalarında ilk yardım kursu verebileceklerini söyledi.

Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Tütüncü, ilk yardım eğitim vermek maksadıyla dernek binalarında kurs açacaklarını ifade ederek, kursa katılan kursiyerlere katılım sertifikası verileceğini ifade etti. Tütüncü yaptığı açıklamada, "10'a kişilik guruplar halinde haftada iki gün eğitim verilecek. Kursa katılımların artması halinde 2014 Haziran ayına kadar eğitimler devam edecek" dedi. İlk yardım kurslarında maketlerle yerinde canlandırmaların yapılacağını da kaydeden Tütüncü, "Kardiyovasküler olaylar ile dışsal yaralanmalara bağlı ölümlerde bilinçli yapılacak canlandırma olayı ile azalmaların sağlanacak. Bu tür ölümlerin yüzde 10'u ilk 5 dakikada yüzde 50'si ilk yarım saat içinde gerçekleşiyor. Bilinçli olarak yapılan ilk yardımda yüzde 50 olan ilk yarım saat içinde ölüm sayısının azalabilecektir" diye konuştu.

Tütüncü, kursa katılmak isteyenlerin derneğe gelerek kayıt olabilecekleri veya 0332 641 02 22 numaralı telefonla başvurmaları gerektiğini de sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kulu'da Vatandaşlara İlk Yardım Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement