Kumlucalı Kadınlara Pasta Yapım Kursu - Son Dakika
Yerel

Kumlucalı Kadınlara Pasta Yapım Kursu

Kumlucalı Kadınlara Pasta Yapım Kursu

Antalya'nın Kumluca ilçesinde Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur UMEM çerçevesinde açılan pastacılık kursunda teorikten uygulamalı eğitime geçildi.

14.06.2015 09:34  Güncelleme: 11:34

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde Kumluca Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İş-Kur Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Kursu (UMEM) çerçevesinde açılan pastacılık kursunda teorikten uygulamalı eğitime geçildi.

18 kursiyerin katıldığı ve öğretmenliğini Sevgi Çınar'ın yaptığı pastacılık kursu 3 ay önce İlçede faaliyet gösteren Börek - San Firmasının imalat tesislerinde gerçekleştirilen eğitimde kursiyerler teorik eğitime geçerek ürünlere şekil vermeye ve fırında pişirmeye başladı.

Haftanın beş günü gerçekleştirilen kursların aralıksız 7 Ekim 2015 tarihine kadar devam edeceği belirtildi.

Kursa katılan Secda Kumcu, uzun zamandır ilçede pasta yapımı noktasında bir kurs açılması için çalıştıklarını aktararak, " Halk Eğitimi Merkezi yetkilileri talebimize duyarsız kalmadı. Çalışmalardan çok memnunuz. Kurs sayesinde meslek sahibi olacağız. Pasta yapımı konusunda ilçede çok talep var. En iyi şekilde kursu bitirerek meslek sahibi olmak istiyoruz" dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yusuf Tekdemir, İş -Kur ortaklığıyla açılan pasta yapımı ve sunumu kursunun 7 Ekim tarihine 2015 tarihine kadar devam edeceğini kaydetti.

Kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere istihdam sağlayacaklarının altını çizen Tekdemir, " İstihdam süresince iş yeri primleri İş - Kur tarafından karşılanacak. Bu kapsamda teorik kısımları tamamlanan kursun uygulama eğitimleri için kursiyerlerin işi daha iyi öğrenmeleri adına börek fabrikasında uygulamalı eğitime geçildi. Hedefimiz 18 kursiyerin tamamını işinde başarılı bireyler olarak yetiştirmektir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kumlucalı Kadınlara Pasta Yapım Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement