Kur'an Bülbülleri Gümüşhane'de Yarıştı - Son Dakika
Yerel

Kur'an Bülbülleri Gümüşhane'de Yarıştı

Kur\'an Bülbülleri Gümüşhane\'de Yarıştı

Gümüşhane'de "Kuran-ı Kerim'i güzel okuma" bölge yarışması düzenlendi.

28.05.2012 11:57

Gümüşhane'de "Kuran-ı Kerim'i güzel okuma" bölge yarışması düzenlendi.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Kemaliye Camii'nde düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma bölge yarışmasına, Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzurum, Erzincan, Gümüşhane, Kars ve Tunceli'den din görevlileri katıldı.

Yarışma öncesi konuşan İl Müftü Vekili Mustafa Irmaklı, Kuran'la ilgili çalışmanın kaybedeni olmadığını, herkesin kazandığını söyledi. Irmaklı konuşmasında, Kuran'la ilgili asıl kimin kazandığını bu dünyada tespit edilemeyeceğini ifade ederek, "Kuran konusunda kimin en önde olacağı, kimin birinci olup olmadığı öbür dünyada belli olacaktır. Kuran kimin yanına giderse, kime şefaat ederse kazanan aslında o olacaktır." dedi.

Konuşma sonrası çekilen kura ile okuyacakları sureler ve sıraları belirlenen yarışmacılar, Ekim ayında, Kayseri'de yapılacak olan Türkiye finaline katılabilmek için yeteneklerini sergiledi. Dokuz ayrı ilden gelen din görevlilerinin ter döktüğü bölge yarışması sonucunda, Erzurum'u temsil eden Muhammet Aktaş birinci, Erzincan'dan Adem Kocatürk ikinci, Gümüşhane'den Şemseddin Cinemre üçüncü oldu.

Lise öğrencilerinin ilahileri ile katıldığı yarışma programı sonucunda, Erzurum' temsil eden Muhammet Aktaş, bölge birincisi olarak Kayseri'deki Türkiye finaline katılma hakkını elde etti. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kur'an Bülbülleri Gümüşhane'de Yarıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement