Kuran Kursları Diyarbakır'da 70 Noktada Verilecek - Son Dakika
Yerel

Kuran Kursları Diyarbakır'da 70 Noktada Verilecek

Kuran Kursları Diyarbakır\'da 70 Noktada Verilecek

Bu yıl "Bu Yaz, Kur'an'ı Gönlüne Yaz" temasıyla düzenlenen yaz Kur'an kursları, Diyarbakır'da 70 noktada verilecek.

22.06.2013 12:53  Güncelleme: 13:02

MERAL ÖZDEMİR - Bu yıl "Bu yaz, Kur'an'ı gönlüne yaz" temasıyla düzenlenen ve 24 Haziran'da başlayacak yaz Kur'an kursları, Diyarbakır'da 70 noktada verilecek.

Kentte geçen yıl yaklaşık 60 bin çocuğun Kur'an-ı Kerim öğrendiği kurslar, bu yaz yoğun ilgi nedeniyle bazı merkezlerde erken başlarken, İl Müftülüğünce açılan yaz Kur'an kurslarına, 100 bin öğrencinin kayıt yaptırmasının beklendiği belirtildi.

Okulların tatile girmesiyle soluğu Bağlar ilçesindeki Muhammediye Camisi'ndeki kursta alan çocuklar, verilen eğitimle Kur'an-ı Kerim'i bir an önce öğrenmek için adeta yarışıyor. 9 hafta sürecek kurslarda, Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra, namaz, güzel ahlak, Hazreti Muhammed'in hayatı gibi dini bilgiler de alan çocuklar, piknik, bilgi yarışmaları ve çeşitli sportif faaliyetlerle de hoşça vakit geçirmenin keyfini çıkarıyor.

Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı M.Sırrı Şık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yaz geçen yıla oranla kurslara daha yüksek katılım beklediklerini belirterek, geçen yıl 60 bin olan çocuk sayısının 100 bine ulaşmasını hedeflediklerini söyledi.

Yaz Kur'an kursları kayıtlarının, okulların tatil olmasıyla başladığını, kurslara kent genelinde yoğun ilgi olduğunu ifade eden Şık, Muhammediye Camisi'nde ise yoğunluğun en fazla yaşandığı mekanlardan biri olduğunu bildirdi.

"Barış sürecinin, camiye, Kur'an kurslarına manevi hayata olumlu katkısı var"

Şık, söz konusu camide geçen yıl yaklaşık 350 öğrencinin kursa devam ettiğini, daha şimdiden bu sayının geçen yılı katladığını belirterek, yaşanan güzel olaylar ve çözüm sürecinin, insanların biraz daha camiye, Kur'an kurslarına eğilimini de artırdığını kaydetti.

Gelişmelerden son derece memnun olduklarını anlatan Şık, şöyle konuştu:

"Barış süreci olarak nitelendirilen, özellikle bölgemizin, ülkemizin hatta dünyanın da belki muhtaç olduğu bir durumdu. Olumlu adımların atılmasıyla önemli bir zirveye  ulaştı. Bu güzel havalar, aslında İslamiyetin, maneviyatın da lehinedir. Zira 'selam' denilen barış aslında İslam ile kardeş kelimelerdir. Bir kardeşin iyi olması diğer kardeşi de olumlu yönde etkilemektedir. İslam tarihinde de var. İlmin, irfanın yüceldiği, ileri noktalara taşındığı genellikle hep barışın tesis edildiği dönemlere denk gelmiştir. Bu nedenle barış sürecinin camiye, kuran kurslarına manevi hayata olumlu katkısı  vardır. İnşallah barış havası estiği sürece ben inanıyorum ki insanlarımızın gerçek gündemi ile karşılaşacaklar. İnsanların gündemi ne ise hayatları da ona göre şekilleniyor. Gündemimizde Kur'an kursları, Kur'an, peygamber ve Allah varsa, inşallah hayatımız da ona göre şekillenecektir. Yeni nesil de ona göre yetişecektir. Bu itibarla Kur'an kurslarına olan ilginin bölgemiz açısından önemli olduğunu düşünüyoruz."

"Her gönüle Kur'an"

Yaz aylarında Diyarbakır'da yaklaşık 700 noktada kurs açacaklarını, ihtiyaç olması halinde ise sayıyı artırabileceklerini belirten Şık, uygun olan her mekanda kurs açma yetkileri bulunduğunu kaydetti.

Şık, 24 Haziran'da başlayacak kursların 3 dönem halinde, 9 hafta devam ettiğini ve 23 Ağustos'ta da sona erdiğini ifade ederek yaş sınırının kaldırılmasının, katılımın artmasını sağladığını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın geçen yıl yaptığı istatistiğe göre, Diyarbakır'dan yaz Kur'an kurslarına katılımın diğer illere göre Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu anlatan Şık, "İnşallah bu yıl çok daha iyi olacak. Çünkü arkadaşlarımız ev ev, site site dolaşıyorlar. Bu yılki sloganımız 'bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz".  Zira her kalbe, her gönüle Kur'an'ın nakşedilmesi çok önemlidir. Gönlümüzdeki en önemli nakşın Kur'an olduğuna inanıyoruz. Kur'an'ın manevi suyu ile beslenen bir kalpte kin, düşmanlık olmaz" dedi.

Şık, yoğun ilgi nedeniyle Muhammediye Camisi'nde kursu erken başlattıklarını ifade ederek şöyle devam etti:

"Her evde bir Kur'an bülbülümüz olsun istiyoruz. Kur'an'ın okunmadığı ev peygamberimizin ifadesiyle 'harabeye dönmüş bir evdir'. Manevi olarak evlerimizin şenlenmesi, imar edilebilmesi için her evde Kur'an sedasının yankılanması önemlidir. Buna da kurslara çocuklarımızı göndermek suretiyle ulaşabiliriz.  Kurslarımız çocukların seviyesine göre, müfredat çerçevesinde kurlar halinde veriliyor. Kur'an-ı Kerim öğretimi, peygamber efendimizin hayatı, namaz, abdest, İslam ahlakı konusunda bilgiler veriliyor. Buraya gelen kardeşlerimiz, manevi açıdan donanımlı bir şekilde inşallah evlerine dönecek. Kurslara devam eden çocuklarımıza piknik, bilgi yarışmaları,sportif turnuvalar düzenleniyor. Sıkıcı bir ortam olmaması için özel çaba sarf ediliyor."

"Kursa geldiğim için mutluyum"

Kursa  gelen çocuklardan İbrahim Çaçan, Kur'an-ı Kerim öğrenmek için kursa geldiğini belirterek, Kur'an'ın yanı sıra namazı, doğru ibadeti ve güzel  ahlakı öğrenmek için geldiğini belirterek, "Hocamız ayrıca bizi maçlara, pikniğe de götürüyor. Kursa geldiğim için mutluyum" dedi.

Yusuf Aksoy da kurs hocasını çok sevdiğini, onun sayesinde Kur'an-Kerim'i kolayca öğrendiğini belirterek, "Hocalarımız  çok güzel anlatıyor. Kızmadan, anlayabileceğimiz şekilde Kur'an-ı Kerim'i öğretiyorlar. Burada bulunduğum için memnunum. Kursa kendi isteğimle geldim. Çok mutluyum" diye konuştu. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kuran Kursları Diyarbakır'da 70 Noktada Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement