Kütahya'da Hububat ve Saman Üretimi Arttı - Son Dakika
Yerel

Kütahya'da Hububat ve Saman Üretimi Arttı

Kütahya\'da Hububat ve Saman Üretimi Arttı

Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, hububat üretiminin geçen yıla göre yüzde 22 oranında arttığını söyledi.

07.08.2013 14:31

Kütahya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Halil Yorulmaz, hububat üretiminin geçen yıla göre yüzde 22 oranında arttığını söyledi.

Yorulmaz, yaptığı açıklamada, "2012 yılında kuraklıkların etkisiyle hububat üretimi 294 bin 127 ton seviyesinde kaldı. İklim şartlarının düzelmesiyle birlikte bu yıl 380 bin 911 ton hububat elde edildi" dedi.

Hububata bağlı olarak saman üretimindeki artışa da dikkat çeken Yorulmaz, Türkiye'de geçen yıl üretim azlığı ve kuraklık nedeniyle ithal edilen, tonu bin liraya kadar çıkan samanın fiyatı, ekiliş alanlarının artmasıyla tonda 350 lira düştüğünü, fiyatlarda dalgalanma beklemediklerini ifade etti.

Geçen yıl 175 bin ton buğday samanı, 69 bin ton arpa samanı civarında gerçekleştiğini dile getiren Halil Yorulmaz, bu yıl 382 bin ton buğday samanı, 131 bin ton arpa samanı üretiminin beklendiğini ifade etti.

Müdür Yorulmaz, Kütahya'da bu yıl 1 milyon 640 bin dekar buğday, 580 bin dekar arpa ekildiğini, üretim alanlarının geçen yıllara göre arttığını ve Kütahya'nın İzmir, Manisa, Bursa, İstanbul ve Sakarya gibi büyük illerin saman tedarikçisi olduğunu, samanın hayvan beslemenin yanında sanayi tesislerinde üretimin farklı aşamalarında kullanıldığını sözlerine ekledi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kütahya'da Hububat ve Saman Üretimi Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement