Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Dr. Jano Hovari'den CHP'ye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Dr. Jano Hovari'den CHP'ye Ziyaret

Macaristan\'ın Ankara Büyükelçisi Dr. Jano Hovari\'den CHP\'ye Ziyaret

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Dr. Jano Hovari ve beraberindeki AB Türkiye baş Delegasyonu Birinci Müsteşarı Stefano Fantaroni’ni CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu’nu ziyaret etti.

11.04.2014 14:46

Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Dr. Jano Hovari ve beraberindeki AB Türkiye baş Delegasyonu Birinci Müsteşarı Stefano Fantaroni'ni CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu'nu ziyaret etti.

Bazı temas ve incelemelerde bulunmak üzere Erzurum'a gelen Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Dr. Jano Hovari ve beraberindeki AB Türkiye baş Delegasyonu Birinci Müsteşarı Stefano Fantaroni, CHP Erzurum İl Başkanını Tacettin Kızıloğlu'nu makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında konuşan Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Dr. Jano Hovari, Avrupa Birliği tarafından yapılan bir çalışma için Erzurum'a geldiklerini ifade ederek, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılımını çok istediklerini söyledi. AB Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Stefano Fantaroni, Avrupa Birliği'ne gerçek patron üye ülkeler ama bizde Türkiye ile birlikte çalışıyoruz. Bizi Erzurum'da karşıladığınız için çok teşekkür ederiz. Erzurum'da olmamızın sebebi Avrupa Gençlik Formu Türkiye çapından 75 öğrenci getirdik buraya. Bu aslında üçüncü formumuz, önceden Antalya'daydık ve ardından Samsun'a gittik. Erzurum'a geldik buradan sonra da Kayseri'ye geçeceğiz. Bu çalışmamızda gençlerin hem kendilerini ilgilendiren hemde AB ile ilgili konularda tartışmalarını istiyoruz. " dedi. Erzurum ve Türkiye'deki yapılan çalışmalardan dolayı Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Dr. Jano Hovari ve AB Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Stefano Fantaroni'ye teşekkür eden Tacettin KIZILOĞLU " Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri tam üyelik hedefini aşan bir ilişkidir. Tarihimiz ve kaderimiz Avrupa'yla yüzyıllar boyunca hep ortak olmuştur. Birliğe tam üye olmuş bir Türkiye küresel rekabet ortamında ve uygarlık yarışında Avrupa'yı her açıdan çok güçlendirecek, tüm insanlık için katma değer yaratacaktır. Türkiye'nin tam üyeliği Avrupa'nın sosyal ve ekonomik gücünü, jeo-stratejik açılımlarını ve en önemlisi sahiplendiği evrensel değer ve normların cazibe ve etkisini artıracaktır." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Dr. Jano Hovari'den CHP'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement