Şehzadeler'de Tarımda Hasar Tespit Çalışmaları Başladı - Son Dakika
Yerel

Şehzadeler'de Tarımda Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

Şehzadeler\'de Tarımda Hasar Tespit Çalışmaları Başladı

Şehzadeler'de, dolu nedeniyle zarar gören tarım alanlarında hasar tespit çalışmalarına başlandı.

30.04.2014 19:14  Güncelleme: 19:12

Şehzadeler'de, dolu nedeniyle zarar gören tarım alanlarında hasar tespit çalışmalarına başlandığı bildirildi.

İlçe Tarım Müdürü Adnan Özten, gazetecilere açıklamasında, dolu nedeniyle kiraz bahçelerinin yanı sıra sofralık ve kurutmalık üzüm bağlarında zarar meydana geldiğini belirtti.

Hasar tespit çalışmalarına başladıklarını ifade eden Özten, "Rekolte kaybı söz konusu olacak. En çok zarar gören ürünler, erkenci olarak tabir edilen çeşitler. Bölgenin özelliği, en erkenci kirazı pazara sunmasıdır. Bu anlamda ciddi zararımız söz konusu. Tahminimiz, yüzde 40 civarında rekolte kaybı olacağı yönünde" diye konuştu.

- Mısır'da darbe karşıtlarına verilen idam cezaları

Akhisar Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu, Mısır'da darbe karşıtlarına verilen idam cezalarını protesto etti.

Eğitim Bir-Sen İlçe Başkanı Süleyman Erdem, grup adına yaptığı açıklamada, mazlumların yanında olduklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Duruşma salonlarında bembeyaz kefenleriyle, darbe karanlığına baş kaldıran, şehadeti esarete tercih eden ve asla zillete boyun eğmediğini haykıran kardeşlerimizi, selamlıyoruz. Kardeşlerimizin bu onurlu direnişi sayesinde, zalimlerin insaf sahibi herkesin vicdanında ve dünyanın huzurunda yargılanacağına inanıyoruz. Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin mücadelesiyle dayanışma içinde olduğumuzu, zalimlere karşı bugüne kadar ortaya koydukları direnişle iftihar ettiğimizi duyuruyor, Rabbimizden kardeşlerimize sabır ve güç vermesini, ayaklarını sabit kılmasını diliyoruz."

-Anıt zeytin ağacı çevresine peyzaj çalışması

Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı, Bakır Mahallesi'ndeki bin 650 yaşında olduğu belirlenen anıt zeytin ağacının çevresine koruma ve turizm amaçlı peyzaj çalışması yapılacağını kaydetti.

Ağacın, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca literatürde ilk tescil edilen anıt zeytin ağacı olduğunu dile getiren Sırmalı, "Anıt ağacın yaşının tespitiyle zeytinin anavatanının, Kırkağaç ve bölgesi olduğu ortaya çıktı. Projenin hayata geçirilmesinin ardından anıt ağacı görmek üzere yoğun ziyaretçi akını bekliyoruz. Proje tamamlandığında Kırkağaç, hem kavun ile hem de zeytinin anavatanı olarak tanınacak" diye konuştu.

Peyzaj çalışmalarının Kırkağaç Belediyesi tarafından yaklaşık 130 bin liraya ihale edildiği ve 10 gün içinde tamamlanacağı bildirildi.

-Zafer Kalkınma Ajansı, Salihli'de Toplandı

Zafer Kalkınma Ajansının yönetim kurulu toplantısı, Salihli'de yapıldı.

Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, konuşmasında, toplantıda 2014 yılı proje teklif çağrıları değerlendirme sonuçlarının görüşüleceğini belirterek, toplam bütçesi 27 milyon lira olan "Rekabetçi Kobi Mali Destek Programı"na 131, "Turizm, Çevre ve Enerji Alt Yapı Mali Destek Programı"na 69 projenin başvurduğunu kaydetti.

Konuşmanın ardından Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Uşak Valisi Serdar Yavuz ve Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu'nun katıldığı toplantı, basına kapalı devam etti. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Şehzadeler'de Tarımda Hasar Tespit Çalışmaları Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement