Manisalı Kadınlardan Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Manisalı Kadınlardan Yıl Sonu Sergisi

Manisalı Kadınlardan Yıl Sonu Sergisi

Manisa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Kadın-Koop) yıl boyunca el işçiliği ile oluşturulan ürünlerle yılsonu sergisi açtı.

06.06.2017 16:04

Manisa Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Kadın-Koop) yıl boyunca el işçiliği ile oluşturulan ürünlerle yılsonu sergisi açtı.

Kadınların üretimine katkı sağlamak için kurulan Manisa Kadın Koop yılsonu sergisi açıldı. Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle açılan kurslarda üretilen eserler sergide yer alıyor. Sergi hakkında bilgi veren Manisa Kadın Koop Başkanı Nilgün Beşirik, kadınların takı, kurdele nakışı, ahşap boyama gibi kurslarda ürettikleri eserlerin sergilendiğini kaydetti. Beşirik, "Üreten kadınlara destek olmak amacıyla başlattığımız projemiz 3 yıldır devam ediyor. Aşağı yukarı her sene 5 gurup halinde 15 kişiden oluşan kurslarda kadınlarımız, ortaklarımız ve mahalle civarında yaşayan kadınlarımız buradaki meslek edindirme kurslarına katılarak maharetleri ve becerilerini amatörlükten profesyonelliğe doğru geçiş yaptırıyorlar. Belki hiç yapmadıkları bir şey öğreniyorlar. Üretip satmayı, aile bütçelerine katkı sağlamayı öğretiyoruz, meslek edindiriyoruz. Halk Eğitim Merkezimizin, kaymakamlığımızın çok büyük katkıları oldu bu konuda. Kadınlara destek olmak, onların meslek sahibi olmalarını sağlamak gurur veriyor" dedi.

Burada üreten kadınların evlerindeki rutin yaşamdan kurtulduğunu kaydeden Beşirik, "Rutin hayatın dışında üretmeyi, bu ürettiklerini nerede pazarlayabileceklerini öğreniyorlar. Milli Eğitim Bakanlığının destekleriyle liderlik ve parayı yönetme eğitimleri verildi bizlere. Kooperatif ortaklarımızı ve kursiyerlerimiz bu durumdan memnun" diye konuştu.

Yöresel takılardan tutun kurdele nakışı, iğne oyası, ahşap boyama, bez bebek yapımına kadar birçok ürünün üretildiğini aktaran başkan Beşirik, "Birçok kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı canlandırmaya çalışıyoruz. Kitre bebekten tutun boncuklardan takı yapımına kadar birçok şey üretiyoruz. Yani hayatta önlerinde ne lazımsa onların hepsiyle ilgili kurslar vermeye çalıştık" dedi.

Beşirik ayrıca yerel yönetimlerden kendilerine destek istedi. Açılışa Manisa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Ermiş, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Kanca ve kursiyerler katıldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisalı Kadınlardan Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement