Mantar Festivaline Defileli Final - Son Dakika
Yerel

Mantar Festivaline Defileli Final

Mantar Festivaline Defileli Final

Fethiye'nin Yeşil Üzümlü Belediyesi'nde düzenlenen 4.Kuzu Göbeği Mantar Festivali sona erdi.

16.04.2012 11:20

Fethiye'nin Yeşil Üzümlü Belediyesi'nde düzenlenen 4.Kuzu Göbeği Mantar Festivali sona erdi. Dastar defilesi festivale renk katarken son gece Sümer Ezgü sahne aldı.

Fethiye'nin Üzümlü Beldesi'nde dokunan dastardan yapılmış, çeşitli tasarımlarla İbecik Yöresi ve Türkiye'nin değişik Bölgelerinden el dokumaları tasarımları festival kapsamında düzenlenen defilede beğeniye sunuldu. Ankara Gazi Üniversitesi geleneksel sanat bölümü öğretim üyesi Feriha Akpınarlı ve Yar. Doç. Songül Kuru tarafından hazırlanan defilede dastar dokumalarında motif özellikleri ve geleneksel dokumalarda çağdaş giysiler sergilendi. Beldede yaşayan genç kızların usta mankenlere taş çıkartırcasına kırmızı halıda yürümeleri sırasında sık sık alkış tutuldu. Tasarımını Gamze Özdemir'in yaptığı gelinlik ve tasarımını Sibel Turgut'un yaptığı kaftan defilede en çok dikkat çeken el dokumasından yapılmış giysiler oldu.

Festivalin son gecesinde Sümer Ezgü sahne aldı. Türkiye'nin değişik bölgelerinden derlediği türkülerle festivale katılanlara renkli bir gece yaşatan Sümer Ezgü davul şovuyla da yoğun alkış aldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mantar Festivaline Defileli Final - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement