Marmaris'te Su Sporları İşletmecilerinin Sorunları Tartışıldı - Son Dakika
Yerel

Marmaris'te Su Sporları İşletmecilerinin Sorunları Tartışıldı

Marmaris\'te Su Sporları İşletmecilerinin Sorunları Tartışıldı

su sporları işletmecileri ve yetkililer bir araya gelerek, turizm sezonunun başlaması ile birlikte su sporları ile ilgili bazı konular ele alındı.düzenlenen toplantıya Marmaris Kaymakamı A.Serdar Polat, İlçe Emniyet Müdürü Okan Karadeniz, Deniz...

30.05.2012 14:18

Marmaris Deniz Ticaret Odası'nda

su sporları işletmecileri ve yetkililer bir araya gelerek, turizm sezonunun başlaması ile birlikte su sporları ile ilgili bazı konular ele alındı.

Marmaris Deniz Ticaret Odası'nda

düzenlenen toplantıya Marmaris Kaymakamı A. Serdar Polat, İlçe Emniyet Müdürü Okan Karadeniz, Deniz Ticaret Odası Başkanı Hasan Mengi, Liman Başkanı Burak Okçu, Su Sporları Kooperatifi Başkanı Mehmet Salih Tunç, İlçe Turizm Müdürü Burhan Coşkun, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı yetkilileri ve su sporları işletmecileri katıldı.

Marmaris Kaymakamı A.Serdar Polat, su sporlarının Marmaris'e ciddi bir maddi kaynak yarattığını belirtti. Polat, "Su sporları yerli ve yabancı turistlerin denizdeki eğlencesidir. Gelen konukların tatillerini daha renkli hale getiriyor. Köyler dahil olmak üzere Marmaris'te toplamda 30 adet su sporları parkuru var. Parkur sayısını arttırmak için bize gelen talepler var. Ancak biz parkur sayısının artmasına pek sıcak bakmıyoruz" dedi.

"SU SPORLARININ EN DÜZGÜN YAPILDIĞI YER MARMARİS"

Kaymakam Polat su sporları yapan işletmelerin kanunlara ve mevzuata uygun olarak işletmelerini çalıştırdıklarını ve Marmaris'in Bodrum ve Fethiye'de dahil olmak üzere tatil merkezleri içerisinde su sporlarının en düzgün yapıldığı merkezin Marmaris olduğunu kaydetti.

Polat; "Bu işten kazanç sağlayan işletmeciler işlerini düzgün yaptığı için, kurallara uydukları için denetlemeler sırasında çok önemli sorunlarla karşılaşmıyoruz. İlgili kuruluşlarımız sürekli denetlemeler yapıyorlar ancak çok ciddi bir durumla karşılaşmadık. Güvenlik su sporlarında en önemli unsur. Bu kapsamda güvenlikle ilgili bir yönetmelik hazırladık ve tüm işletmelerimize imza karşılığında duyurduk" dedi.

Su Sporları Kooperatifi Başkanı Mehmet Salih Tunç dünya su sporları faaliyetlerinde Marmaris'teki işletmeler olarak iyi yerde olduklarını kaydederek; "Bize en büyük desteği mülki amirlerimiz veriyor. Can güvenliği bizim için çok önemlidir. Yerli turiste yüzde 30 indirim uyguluyoruz. Amacımız bizim vatandaşlarımızın da bu faaliyetlerden faydalanmaları" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Marmaris'te Su Sporları İşletmecilerinin Sorunları Tartışıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement