Mavi Marmara Saldırısında Yaralanan Söylemez'in Vefatı - Son Dakika
Yerel

Mavi Marmara Saldırısında Yaralanan Söylemez'in Vefatı

Mavi Marmara Saldırısında Yaralanan Söylemez\'in Vefatı

Zonguldak'ta Filistin Dayanışma Platformu üyesi bir grup, Süleyman Uğur Söylemez için gıyabi cenaze namazı kıldı.

27.05.2014 18:53

Zonguldak'ta Mavi Marmara saldırısında yaralandıktan sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Süleyman Uğur Söylemez için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Merkez Yeni Cami'deki ikindi namazının ardından bir araya gelen Filistin Dayanışma Platformu üyeleri, Söylemez'in vasiyetini okuyup İsrail aleyhine sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan platform üyesi Hasan Ziya, Mavi Marmara'ya yapılan operasyonun emrini verenler hakkında devam eden davada mahkemenin verdiği yakalama kararını önemsediklerini söyledi.

Kararı verenleri uluslararası baskılara ve zorbalıklara boyun eğmedikleri için tebrik ettiklerini ifade eden Ziya, şunları kaydetti:

"Tarih yüzyıl önce tek taraflı olarak batılılar lehine durmuştu. Batılılar kendileri dışındaki herkesin insanlığa kendince yapacağı katkıları dondurmuştu. İşte Mavi Marmara, bu iki yüzlü, zorba, vicdansız, insafsız, küresel düzeni bir anda Akdeniz'in sularına gömmeyi başararak insanlığın, dolayısıyla adaletin, vicdanın, hakkın yeniden tarihe girmesinin, tarihi bir yürüyüşe soyunmasına imkan tanıyan yolun ve yolculuğun adı ve sembolü oldu. Fakat şu kesin olarak bilinmelidir ki, İsrail devletinin kökü bizim topraklarımızdan kazınıncaya kadar mazlum ve mağdur Filistin halkının gasp edilen topraklarının yanı sıra hakları geri alınıncaya, Kudüs, Mekke, Medine ve işgal altındaki tüm islam beldeleri özgür oluncaya kadar biz Müslümanlar olarak bu mücadeleyi sürdüreceğiz." - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mavi Marmara Saldırısında Yaralanan Söylemez'in Vefatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement