Mayın Dedektörüyle Ceset Aradılar - Son Dakika
Yerel

Mayın Dedektörüyle Ceset Aradılar

Mayın Dedektörüyle Ceset Aradılar

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, yurda yasa dışı yollardan giriş yaptıkları sırada çığ altında kalan İran uyruklu 4 kişi için başlatılan arama çalışmaları, üçüncü günde de sonuç vermedi Çalışmalarda, mayın arama dedektörü kullanıldı Şemdinli Kaymakamı Ünal: "Biraz samanlıkta iğne aramaya benziyor ama yine de ümidimizi koruyoruz.

06.02.2014 22:05

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, yurda yasa dışı yollardan giriş yaptıkları sırada çığ altında kalan İran uyruklu 4 kişi için başlatılan arama çalışmaları, üçüncü günde de sonuç vermedi.

Şemdinli'de yurda yasa dışı yollarla giriş yaparak akrabalarının bulunduğu Tekeli köyü Tanyolu mezrasına gelen İran uyruklu Faxır Ahmet, Xebat İsmail, Şakir Salih ve Adem Mustafa, İran'a döndükleri sırasında çığ altında kalmış, durumun yetkililere bildirilmesiyle 2 gün önce arama çalışması başlatılmıştı.

İlk iki gün İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), köy sakinleri, korucular ve İran'dan gelen akrabalarının sürdürdüğü arama çalışmasına bugün de devam edildi.

Çığ altında kalan İran uyruklu 4 kişi için bugün yapılan çalışmalarda, köylüler demir çubuklar kullanırken, korucular ile AFAD ekipleri İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan getirilen mayın dedektörlerini kullandı.

Yürütülen arama çalışmasını yerinde takip eden Kaymakam Adem Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, cuma günü yaşanan çığ hadisesinde İran uyruklu 4 kişinin çığ altında kaldığını, kendilerine ise pazartesi günü haber verildiğini söyledi.

Haber aldıktan hemen sonra AFAD ekipleriyle arama çalışması başlattıklarını belirten Ünal, "Salı günü tipi vardı. Maalesef çalışma şartları çok ağırdı ve çığ tehlikesi vardı. Dolayısıyla köylüleri ve AFAD ekibini geri çekmek zorunda kaldık ama çarşamba günü sabahtan itibaren çalışmalar kaldığı yerden devam etti. Sağ olsunlar köylüler müthiş bir dayanışma örneği gösteriyor, çok yardımcı oluyorlar. Aşağıda 2 kepçemiz ve 2 ekskavatörlerle yukarıya doğru geliyorlar. Alan çok geniş ve 1,5 kilometreyi buluyor. O yüzden çalışma, biraz samanlıkta iğne aramaya benziyor ama yine de ümidimizi koruyoruz. İnşallah buluruz" diye konuştu.

Kaymakam Ünal, arama kurtarma ekibi ve muhtarlardan çalışma ile ilgili bilgi aldı. Orada bulunan akrabalarına da başsağlığı dileyen Ünal'a, İranlı akrabaları ilgisinden dolayı teşekkür etti.

6 kişilik arama kurtarma ekibi, 14 belediye işçisi, çevre köylerden gelen vatandaşlar ve çığ altında kalanların İran'dan gelen akrabalarının da bulunduğu yaklaşık 400 kişinin katıldığı çalışmaya, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarına kadar ara verildi. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mayın Dedektörüyle Ceset Aradılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement