Mazlumder Mısır'daki İdam Cezalarına Tepki - Son Dakika
Yerel

Mazlumder Mısır'daki İdam Cezalarına Tepki

Mazlumder Mısır\'daki İdam Cezalarına Tepki

MAZLUMDER Gaziantep Şubesi tarafından yapılan açıklamada Mısır'da 529 Müslüman Kardeşler üyesine idam cezasına çarptırılmasının kabul edilemez ve bir hukuk skandalı olduğu savunuldu.

25.03.2014 11:33

MAZLUMDER Gaziantep Şubesi tarafından yapılan açıklamada Mısır'da 529 Müslüman Kardeşler üyesine idam cezasına çarptırılmasının kabul edilemez ve bir hukuk skandalı olduğu savunuldu.

MAZLİMDER Gaziantep Şube Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik, Mısır'da 529 Müslüman Kardeşler üyesine verilen idam cezasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, "Hala Utanabilme Yeteneğine Sahip Ülkelere Sesleniyoruz! Mısır 'İstiklal Mahkemeleri'nin 'şiddete teşvik ve karakollara saldırı suçlamasıyla' darbeye ve darbecilere direnen 529 kişiyi idama mahküm etmesi hukuk skandalıdır. Duruşmada verilen kararın ön karar hükmünde olması ve kararların temyize açık olması, darbe mahkemelerinin ve darbeci mahkeme hakimlerinin geçmiş günahları dikkate alındığında göstermelik bir uygulamadan ibarettir. İdam kararlarının büyük çoğunluğunun Müslüman Kardeşler Teşkilatı mensuplarına yönelik olması, meşru yollarla mücadele etme yeteneği ve ahlakından mahrum olan darbecilerin, gayri meşru yöntemlerle İhvanı Müslimin'i yok etme çabalarının bir sonucudur. Bu karar hukuk normlarıyla hiçbir şekilde örtüşmediği gibi tamamıyla siyasi bir karardır ve evrensel hukuk ölçütlerine göre gayri meşrudur ve yok hükmündedir. Mısır darbe yönetimine destek veren başta batılı ülkeler olmak üzere bütün ülkeler, bu idamların gerçekleşmesi durumunda cinayet ortağıdırlar. Aynı batılı, sözüm ona demokratik ülkelerin başka mevzularda ve başka ülkelerle ilgili, işlerine geldiğinde sergiledikleri ve bundan sonra işlerine geldiğinde sergileyecekleri tavır, bildiğimiz ve onlarca yıldır tescil ettiğimiz ikiyüzlülüğün ikrarından başka bir anlama gelmeyecektir. Hala utanabilme yeteneğine sahip dünya ülkelerini bu hukuk dışı kararın uygulanmasını iptal ettirmeye, bu utanca ortak olmamak için Mısır darbe yönetimine gerekli siyasal baskıları uygulamaya davet ediyoruz. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mazlumder Mısır'daki İdam Cezalarına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement