Mehmetçik Şefkati - Son Dakika
Yerel

Mehmetçik Şefkati

Mehmetçik Şefkati

Amasya’da Orman ve Su İşleri 11. Bölge Şubesi görevlilerinin kış şartlarından dolayı aç kalma riskiyle karşı karşıya olan kuşlar için yaptıkları yemleme faaliyetlerine askerlerde destek oldu.

13.12.2013 15:18

Amasya'da Orman ve Su İşleri 11. Bölge Şubesi görevlilerinin kış şartlarından dolayı aç kalma riskiyle karşı karşıya olan kuşlar için yaptıkları yemleme faaliyetlerine askerlerde destek oldu.

Amasya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı çevre timleri, yol kenarlarında ve kuşların yoğun olarak yaşadıkları göllerin etrafına yem bıraktı.

Arazi yüzeyinin yoğun karla kaplı olması nedeniyle açık olan kara yollarına inip yem arayan kuşların araçların çarpması sonucu yada açlıktan telef olduğunu belirten Orman ve Su İşleri 11. Bölge Amasya Şubesi Müdürü Kemal Kartal, bunu önlemek için karayolu kenarında kalan ceplere yem döktüklerini söyledi.

Yemleme faaliyetlerine katılan jandarma ekiplerine teşekkür eden Kemal Kartal, Gümüşhacıköy'ün yüksek kesimlerindeki akbabaların beslenmesi için av turizmi kapsamında vurulan yaban domuzlarının bırakıldığını kaydetti.

Yağışların etkili olduğu 2 gün içerisinde bin 800 kilo yem dağıttıklarını anlatan Kartal, duyarlı vatandaşlara evlerinin bahçelerine, balkonlarına yada cam kenarlarına hayvanlar için su ve yem bırakmalarını önerisinde bulundu. - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mehmetçik Şefkati - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement