Meram Bağları ve Bağ Evi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Meram Bağları ve Bağ Evi Açıldı

Meram Bağları ve Bağ Evi Açıldı

Meram Belediyesi tarafından, ilçenin adıyla özdeşleşen bağları tekrar canlandırmak için projelendirilen Meram Bağları ve Bağ Evinin açılışı yapıldı.

21.11.2013 17:09  Güncelleme: 17:54

Meram Belediyesi tarafından, ilçenin adıyla özdeşleşen bağları tekrar canlandırmak için projelendirilen "Meram Bağları ve Bağ Evi"nin açılışı yapıldı.

Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Yorgancı Mahallesi'nde düzenlenen törende, Meram bağlarını orijinal haliyle geleceğe taşımayı amaçladıklarını söyledi.

Konya'da il dışından gelenlerin gezip görebileceği bir mekan oluşturmak için projeyi hayata geçirdiklerini vurgulayan Kalaycı, bölgenin yaklaşık 8 bin 500 metrekarelik alanı kapsadığını, içinde üzüm bağının yanı sıra kayısı, elma, armut ve diğer meyve ağaçlarının da bulunduğu projeyi hazırladıklarını ifade etti.

Eski Konya mimarisiyle yapılan iki bağ evinin de yapılmasıyla, bölgenin cazibe merkezi haline geldiğini aktaran Kalaycı, "Yatırım, yaklaşık 1,5 milyon liraya mal oldu. Ana cadde üzerinde ve turizm aksı olan alanda, böyle güzel tesisi hizmete açmaktan onur duyuyoruz. Konya'ya yüksek noktadan baktığımızda Meram'ın yeşil dokusu göze çarpar. Bu dokuyu korumak ve kollamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Aynı bölgede bulunan 80 Binde Devr-i Alem Parkı da yıl sonuna kadar yüzde 80 oranında tamamlanacak" diye konuştu.

AK Parti Konya İl Başkan Vekili Mustafa Dündar ise Konya'daki belediyelerin, halkın ihtiyaçları doğrultusunda hizmet ürettiğini belirtti. Bunların tarih, ecdat ve kültür kokan tesisler olduğunu vurgulayan Dündar, YHT ile Konya'ya gelen yerli turist sayısının hızla arttığını, açılışı yapılan tesisin, turistlerin gezip görebileceği önemli ziyaret noktalarından biri haline geleceğini dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fatih Yılmaz da unutulmaya yüz tutan Meram Bağı projesini hayata geçirdiği için Kalaycı'ya teşekkür etti.

Konuşmaların ardından protokol üyelerince, Meram Bağları ve Bağ Evi'nin açılışı yapıldı.

Törene, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Muhtarlar Derneği Başkanı Celal Duran, Eski Konya Milletvekili Muharrem Candan, AK Parti Meram İlçe Başkanı Ulvi Bezirci ve vatandaşlar katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Meram Bağları ve Bağ Evi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement