Merhum Müdür İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu - Son Dakika
Yerel

Merhum Müdür İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Merhum Müdür İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu

Van’ın Çatak ilçesinde görev yaparken kalp krizi sonucu vefat eden ve ismi müdür olduğu liseye verilen Muhammet Sait Aydın anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

09.05.2014 13:33

Van'ın Çatak ilçesinde görev yaparken kalp krizi sonucu vefat eden ve ismi müdür olduğu liseye verilen Muhammet Sait Aydın anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

Muhammet Sait Aydın Anadolu Lisesi tarafından oluşturulan hatıra ormanı için düzenlenen fidan dikimine Çatak Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, Çatak Belediyesi eş başkanları Celalettin Bartu ve Evin Keve, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yaman, Merhum Muhammet Sait Aydın'ın eşi Şengül Aydın ile okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Uhut Emre Koyuncu, merhum Muhammet Sait Aydın'ın eşi Şengül Aydın'ın yanına giderek, belediye eş başkanlarıyla beraber fidan dikiminde bulundu.

Burada bir açıklama yapan Kaymakam Koyuncu, 'Görünen köy kılavuz istemez' sözünü hatırlatarak, "Buradaki güzel tabloda olduğu gibi, öğrencileri ve Çatak halkı kendilerine nakış nakış emeği geçen merhum öğretmenlerini unutmadı, unutmayacaklar. Bizler burada hepimiz gelip geçiciyiz, önemli olan böyle kalıcı güzel şeyler bırakmak. Sait Hoca öğrencileri için, Çatak için çok fedakarlık yaptı. 20 yıl gibi uzun bir süre kalması, kendisini artık Çataklı addetmiş olmasındandır. Bizler de Anadolu Lisesi'nin isminin Muhammed Sait Aydın Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesinin ardından şu an burada hatıra ormanına gösterilen bu ilgiden memnunuz. Hocamızın ruhunun şad olması adına onur duyduk" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yaman da, Sait Hoca'yı kılavuz olarak gördüklerini belirterek, "İsminin Anadolu Lisesi'ne verilmesi ve bugün de adına hatıra ormanı oluşturulması biz eğitimciler için çok gurur verici bir olay. Hatıra ormanı ilçemizde bir ilk olup devamının geleceğine inanıyorum. Hatta dikilen her fidan için kimlik de oluşturuldu. Çatak için büyük kazançtır. Emeği geçen herkese en içten duygularımla teşekkür ediyorum" dedi.

Muhammet Sait Aydın Anadolu Lisesi Müdiresi Emine Türelik ise, okul müdürleriyken ani kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Muhammet Sait Aydın'ın isminin okullarına verilmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Türelik, "Okulumuz, Muhammet Sait Aydın Anadolu Lisesi olarak artık kendimizi çok daha sorumlu hissediyor. Bu yüzden doğaya ve insana saygı temel felsefesiyle Meydan Tepe mevkiinde okulumuz öğrencileri ve Çatak halkı hep birlikte 'Hatıra Ormanı' etkinliğinde buluştuk" diye konuştu.

Merhum Muhammet Sait Aydın'ın eşi Şengül Aydın da, dikilen her bir fidan için bir kitap alınmasının çok manidar olduğunu belirterek, "Bu ormanın kurulmasında desteğini esirgemeyen ve bizzat katılarak eşimin hatırasına kıymet katan Kaymakamımız Uhut Emre Koyuncu'ya, belediye eş başkanlarımız Evin Keve ve Celalettin Bartu'ya, Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Yaman'a, eksiksiz hazırlıkları tamam eden Orman Bölge Müdürlüğü'ne ve tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Program kapsamında 350 adet fidan dikilirken, her fidan için de bir kitap bağışı yapıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Merhum Müdür İçin Hatıra Ormanı Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement