Mersin'de Karne Töreni Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Karne Töreni Heyecanı

Mersin\'de Karne Töreni Heyecanı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçe sınırlarında bulunan Mithat Paşa Ortaokulu'nda yıl sonu karne töreni düzenlendi.2012-2013 eğitim-öğretim yılı sonunda Mersin'de, 370 bin 440 öğrenci karne alma sevinci yaşadı.

14.06.2013 14:53

Mersin'in merkez Akdeniz ilçe sınırlarında bulunan Mithat Paşa Ortaokulu'nda yıl sonu karne töreni düzenlendi. 2012-2013 eğitim-öğretim yılı sonunda Mersin'de, 370 bin 440 öğrenci karne alma sevinci yaşadı.

Okulun bahçesinde düzenlenen karne törenine, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Akdeniz Kaymakamı Zeki Arslan ile öğrenciler ve veliler katıldı. Törende konuşan Vali Güzeloğlu, çocuklarla birlikte karne coşkusunu yaşamaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Akdeniz ilçesinde misafir olmaktan dolayı ayrıca mutlu olduğunu ifade eden Güzeloğlu, "Bugün ilimizin bin 141 okulunda okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde tam 370 bin 440 çocuğumuz karne alıyor. Bugün karne alan bu gençler ve öğrenciler yarının büyük Türkiye'sini, daha güzel, gelişmiş ve kalkınmış mutlu bir Türkiye gerçeğini inşa edecekler. Her birisi aldıkları eğitimle, aile terbiyesi ile bilim ve teknolojiyi kullanan, kendine güvenen, ilmi değerlerini bilen ve bu doğrulta da özgüveni gelişmiş gençler olarak inşallah bu ülkenin 2023 ve sonrasındaki hedeflerine bizleri taşıyacaklar" dedi.

Onları öğretmenler ve yöneticilerin bu düzeyde bir sorumluluk içerisinde bu büyük hedeflere hazırladıklarını vurgulayan Güzeloğlu, "Bir yıl yoğun ve uzun bir süre büyük bir emek harcandı. Bu yüzden değerli öğretmenlerimizi, okul yöneticilerimizi ve milli eğitim yetkililerini de kutluyorum ve onlara da emekleri için teşekkür ediyorum. Bu çocuklarımız bu ülkenin, bizlerin ve sizlerin en büyük güvencesi ve geleceğimizdir. En iyi şekilde yetişmeleri, onların güvenli bir insan olarak büyüdüklerinde hedeflerine ulaşmaları için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Hükümetimizin başlatmış olduğu çalışmalar çerçevesinde bugün Mersin'de de her okulumuz bilim ve teknoloji adına bilgisayarlarla donatıldı, akıllı tahtalar ve bilgisayar ölçekli tablet bilgisayarlarla derslerini işlemeye başladı. Laboratuarlar, sosyal alt yapılar ve fiziki ortamlar her geçen gün güzelleşiyor. Okul öncesinden başlayarak bütün çocuklarımızın başarıya ulaşması için her türlü fedakarlık ve katkılarımız sürüyor" diye konuştu.

Güzeloğlu, bugün karne alan bütün çocukları da tebrik ederek, tatillerinin iyi geçmesini temenni etti. Konuşmaların ardından Güzeloğlu, okullarında başarılı olan çocuklara hediye verdi. Ardından sınıflara girerek öğrencilerin karnelerini dağıttı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Karne Töreni Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement