Meü'de 'Akdeniz Oyunları ve Spor' Paneli - Son Dakika
Yerel

Meü'de 'Akdeniz Oyunları ve Spor' Paneli

Meü\'de \'Akdeniz Oyunları ve Spor\' Paneli

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 'Akdeniz Oyunları ve Spor' konulu bir panel düzenlendi.

16.05.2013 16:58

Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında 'Akdeniz Oyunları ve Spor' konulu bir panel düzenlendi.

MEÜ Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panele, Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü ve Akdeniz Oyunları Koordinatör Yardımcısı İbrahim İlhami Koç, Tesisler Direktörü Kutlay Bulut ile Spor Direktörü Vedat Yüksel ve öğrenciler katıldı.

Panelde konuşan Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü Gönüllü Departmanı Direktörü Prof. Dr. Mustafa Aksan, Mersin'in 18 ay gibi kısa bir süre içinde gerek tesisler gerek organizasyon gerekse de personel anlamında hazırlıklarını tamamladığını aktardı. Hazırlıklar süresince Mersin'de pek çok spor tesisinin yapıldığını söyleyen Aksan, oyunların ardından bu tesislerin Mersin'e kalacağını ve Mersin'in bundan sonraki spor organizasyonlarına sporcu yetiştirme merkezi haline geleceğini belirtti. Oyunların sadece Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü'nün değil, kentte yaşayan herkesin işi olduğunu kaydeden Aksan, "Yaklaşık 10 bin konuk ağırlayacağız. Çok iyi bir ev sahipliği yapmamız gerekiyor. Buradaki herkes birer büyükelçi, buradaki herkes ülkesini temsil ediyor. Oyunlar sırasında pek çok aksaklık olabilir, bunların önemi yok. Önemli ve kalıcı olan gelecek konuklara davranış biçimimizdir" dedi.

Tesisler Direktörü Kutlay Bulut ise Akdeniz Oyunları'nı Mersin'in spor tarihinde bir milat olarak değerlendirerek, bu önemli organizasyon için hazır olduklarını dile getirdi ve Akdeniz Oyunları'yla ilgili kente yapılan müsabaka ve antrenman tesisleri ile ilgili bilgi ve görselleri katılımcılarla paylaştı. Hangi branşın nerede yapılacağı konusuna da değinen Bulut, yapımı ve yenileme çalışmaları tamamlanan ve yenileme çalışmaları devam eden tesisler ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz da konuşmasına herkesin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak başladı. Türkiye'nin 2020 Dünya Olimpiyatları'na aday olduğunu hatırlatan Korkmaz, Türkiye'nin daha önce hiç bu kadar güçlü bir aday haline gelmediğini kaydetti. 2004 yılından sonra Türkiye'de spor alanında köklü değişiklikler yaşandığına dikkat çeken Korkmaz, Türkiye'nin bu tarihten sonrasında uluslararası spor alanında çok büyük bir inisiyatif elde ettiğini ifade etti.cİzmir'de yapılan Universiade, Erzurum'da yapılan Kış Olimpiyatları ve Trabzon'da yapılan Avrupa Olimpik Gençlik Oyunları'na değinen Korkmaz, Türkiye'nin bu sınavlardan başarıyla geçtiğini söyledi. 2012 Londra Olimpiyatları'ndaki standartların Akdeniz Oyunları için temel alındığını vurgulayan Korkmaz, 17'nci Mersin Akdeniz Oyunları için gece gündüz demeden çalıştıklarını ve oyunlar için hazır olduklarını aktardı.

Koordinatör Yardımcısı Süleyman Şahin de Akdeniz Oyunları'nın heyacanının tüm kenti sardığına dikkat çekerek, "Oyunların güzelliği Mersin halkı, Türk insanı ve uluslararası arenadaki paydaşlarımızla olacaktır. Özellikle Mersin'de gençlerimizin, sporcularımızın, kamuoyunun bu oyunlara vermiş olduğu destek oyunları karnaval atmosferine büründürecektir. Tüm kent dinamiklerine bizi yalnız bırakmadığı için teşekkür ederim" diye konuştu.

Akdeniz Oyunları Spor Direktörü Vedat Yüksel ise 3 kıtadan 24 ülke ve 4 bin 500 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek Akdeniz Oyunları'nın tarihçesi ile ilgili bilgi verdi.

Konuşmaların ardından panelistler, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Meü'de 'Akdeniz Oyunları ve Spor' Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement