Mezitli'de Meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Mezitli'de Meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü

Mezitli\'de Meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü

Mezitli Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle meşaleli Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirildi.

30.10.2016 14:42

Mezitli Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle meşaleli Cumhuriyet yürüyüşü gerçekleştirildi. Mezitli Belediyesi önünden başlayarak Demokrasi Meydanına kadar devam eden yürüyüşe, yediden yetmişe binlerce vatandaş katıldı.

Cumhuriyetin ilanının 93. yıldönümü tüm Türkiye'de olduğu gibi Mezitli'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Mezitli Belediyesi tarafından hafta boyu süren etkinlikler, geleneksel hale gelen meşaleli Cumhuriyet yürüyüşü ile sona erdi.

Mezitli Beledyesi önünden başlayarak Demokrasi Meydanına kadar devam eden yürüyüşe, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın yanı sıra CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin Türk Riders Chopper Club ve bisiklet severlerin de kortej oluşturarak destek verdiği yürüyüş boyunca marşlar ve şarkılar söylendi. Atatürk posterlerinin ve dev Türk bayrağının taşındığı yürüyüşe, çevrede oturan vatandaşlarda balkonlarından slogan ve alkışlarla destek verdi.

Yürüyüşün ardından Mezitli Demokrasi Meydanında Mersin Devlet Opera ve Bale Müdürlüğü sanatçıları konser verdi. Birbirinden güzel Türk Halk Müziğinin ve klasik müziğin sevilen parçalarını seslendirdiler. Demokrasi Meydanında ışık ve suyun görsel şölenine sahne olan konserde, vatandaşlar sanatçılara danslarla eşlik etti.

Konser öncesi bir konuşma yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mezitli'de yaşanan Cumhuriyet coşkusunu tüm Mersin'e ve Türkiye'ye yaymanın, görevleri olduğunu ifade etti. Bugün Mersin'in her yerinden Mezitli'ye gelen vatandaşların Cumhuriyetine ve demokrasisine sahip çıktığının altını çizen Tarhan, "Geziden sonra nereye kayboldu diyerek eleştirilen gençler işte burada. Mezitli'den yaktığımız Cumhuriyet meşalesini tüm Türkiye'ye yayacaklar" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mezitli'de Meşaleli Cumhuriyet Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement