MHP'den Aykonut Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP'den Aykonut Açıklaması

MHP\'den Aykonut Açıklaması

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, MHP'li belediye meclis üyeleri ile birlikte, Aydın Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı toplantılarında imar izni verdiği AYKONUT ile ilgili açıklamalarda bulundu.

09.07.2012 13:32

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, MHP'li belediye meclis üyeleri ile birlikte, Aydın Belediye Meclisi'nin Temmuz ayı toplantılarında imar izni verdiği AYKONUT ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Köse yaptığı açıklamada MHP olarak Aydın'ın yararına olan her konuya destek olduklarını belirterek, "CHP'li belediye meclis üyelerini aldıkları kararla samimi bulmuyoruz" dedi.

MHP Aydın İl Teşkilatı'nın binasında düzenlenen basın toplantısına MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, MHP Aydın İl kadın Kolları Başkanı Serap Cambazoğlu, MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal ile belediye meclis üyeleri katıldı.

Açıklamasına AYKONUT'un, Aydın'ın 14 yıldır kanayan yarası olduğunu ifade ederek başlayan MHP Aydın İl başkanı Fevzi Köse, "Biz, çoğunluk sağlanamayan ilk toplantıya yedi üyemizle, ikinci toplantıya ise altı üyemizle katıldık. İlk günkü toplantıda CHP'li üyelerin sayısını geçtik. Her iki günde de katılım sağladık. Aydın'ın yararına olan her projeye, çözülmesi gereken her soruna MHP olarak duyarlıyız. Belediyenin yeni hizmet binası, yeni otogar, kent meydanı gibi projelerde belediyeye destek verdik. Sadece Balık Hali'nin yerinin yanlış olduğunu düşünerek bu projeye destek vermedik" dedi.

Aydın Belediye Meclisi'nin ikinci yapılan toplantısında yaşanılanları ele alan Köse şöyle konuştu: "Partimizi temsil eden üyelerimiz, komisyonda hazırlanan teknik rapordan söz etti. Bu raporun okunmasını istediler. Aydın için bu kadar önemli bir konunun oldu-bittiye getirilmesini istemedik. Bu konunun detaylı olarak ele alınmasını isterdik. Sivil toplum kuruluşlarının ve kamuoyunun desteğinin alınmasını isterdik"

"YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ"

Hiçbir belediye meclis üyesinin AYKONUT hakkında yeterli bilgi donanımına sahip olmadığını iddia eden Köse sözlerine şöyle devam etti: "Biz bu konunun çözülmesini istiyoruz. MHP olarak AYKONUT'un yanındayız. Aydın için bu kadar önemli bir proje gerçekleştirilirken, 'yangından mal kaçırır' gibi meclisten geçirilmesi ileride hukuk sorunları getirecektir. Bu proje ortak akılla harekete geçirilmezse destek bulamaz"

MHP'li belediye meclis üyelerinin meclisi terk etmesini doğru bulduğunu ifade eden Köse sözlerini şöyle tamamladı: "MHP olarak kesinlikle yargıya gitme gibi bir düşüncemiz yok. Teknik konuların irdelenmesini istiyoruz. CHP'li belediye meclis üyelerini yaptıkları konuşmalarda samimi bulmuyoruz. Konunun gerçek çözüme ulaştığını düşünmüyoruz. Şuanki yapılan şey sorunu çözmek yerine, yeni bir sorun oluşturuldu. AK Partili üyelerde toplantılara katılmayarak sınıfta kalmıştır"

ERTÜRK SÜRECİ ANLATTI

Aydın Belediye Meclisi'nin MHP'li üyelerinden Ahmet Ertürk ise yaptığı konuşmada kendisinin de İmar Plan Komisyonu'nda yer aldığını ve konunun kamu yararına olduğunu düşündüğü için, hazırlanan rapora 'evet' oyu verdiğini söyledi.

Belediye Meclisi'nin ikinci toplantısında CHP'li üyelerin işi şova dönüştürdüğünü kaydeden Ertürk, "Meclis'ten ara istediğimizde, konu ile ilgili teknik raporda ıslak imzası bulunan belediye başkan yardımcısı Cemalettin Küçükerol'u aradım. Cemalettin Küçükerol, kendisinin imzasının bulunmadığını söyledi. Rapor, içeriğindeki kelimeler seçilerek okundu. Rapor tamamen okunsa, biz çekimser kalmayacaktık. Karara 'evet' verebilirdik. Ancak güven bunalımı yaşandı. Bugün sabah raporu almak istedim fakat vermediler" ifadelerini kullandı.

MHP'li diğer

meclis üyesi Murat Saltık ise yaptığı açıklamada, teknik raporun okunması halinde kamuoyunda bir rahatlama olacağını söyledi. Saltık, MHP olarak Aydın'ın her sorununu çözmeye katkıda bulunacaklarını kaydetti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'den Aykonut Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement