Milletvekili Çalık'tan Mülteci Afgan Aileye Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Çalık'tan Mülteci Afgan Aileye Ziyaret

Milletvekili Çalık\'tan Mülteci Afgan Aileye Ziyaret

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, mülteci Afgan aileyi ziyaret ederek hem gıda paketini teslim etti, hem de aileyle bir süre sohbet etti.

22.12.2012 17:14

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, mülteci Afgan aileyi ziyaret ederek hem gıda paketini teslim etti, hem de aileyle bir süre sohbet etti.

Milletvekili Çalık, AK Parti İl Başkanlığı Sosyal İşler Birimi tarafından düzenlenen organizasyon ile, Malatya'da bulunan mülteci Afgan ailenin oturduğu evi ziyaret etti. Sığınmacı olarak Malatya'ya gönderilen ve burada Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile kardeşi ve 3 küçük çocuğu ile birlikte kiralık eve yerleştirilen Fadime Musavi adlı mülteci kadınla görüşen Çalık, çocuklarla da ilgilendi. Eşinin öldürülmesi nedeniyle Afganistan'dan kaçan Fadime Musavi, yapılan yardımlar için teşekkür etti.

Milletvekili Çalık ise, "Kader birliği yaptığımız topraklardan gelen kardeşlerimiz Malatya'dalar. Malatya'da daha önce de Afganlı kardeşlerimize evlerimizi verdik. Şimdi son dönemde yine Afganlı kardeşlerimizi ağırlıyoruz. Malatya'da yaklaşık bin 500 mülteci var. Ziyaret ettiğimiz Afganlı ailenin babası yok, anne 3 çocuğu ile birlikte burada. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı düzenli olarak yardımlarını yapıyor" ifadelerini kullandı.

Çalık'ın ziyaretinde; AK Parti Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Nadir Çalık ile AK Parti Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mahmut Öner Özer de bulundu.

Bu arada, AK Parti tarafından zaman zaman mülteci ailelere yönelik yardım paketlerinin götürülerek teslim edildiği bildirildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Çalık'tan Mülteci Afgan Aileye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement