
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şubesi'nin 2 gün sürecek 9. Olağan Genel Kurulu ilk turu gerçekleştirildi.
Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan kongrenin ilk turuna Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ahmet Arslan, Samsun Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Sinan Turgut, SAM-SEV Başkanı Sadi Subaşı, Balkan Türkleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı İzzet Altuntaş, şube üyeleri makine ve endüstri mühendisleri katıldı. Genel kurulda açılış konuşması yapan 8. Dönem MMO Samsun Şube Başkan Yardımcısı Bayram Karasu, şubenin yoğun ve verimli geçen iki yıllık çalışma dönemini geride bıraktığını, her alanda önemli çalışmalar yaptığını söyledi.
Şube çalışmalarının iki ana eksende sürdüğünü belirten MMO Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan ise, "Mesleğin ve meslektaşlarımızın geliştirilmesi, korunması, mühendislik hizmetinin ülke ve toplum çıkarları doğrultusunda verilmesinin sağlanmasıdır. Mesleki bilgi birikimimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınması, sanayileşmesi ve demokratikleşmesi doğrultusunda harekete geçirilmesidir" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, makine mühendisliği mesleğinin zor ve güzel yanlarına değinerek, 8. dönem yönetimini başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Genel kurul gündemi gereği MMO Samsun Şubesi'nin 2006-2007 çalışma programı ve mali tabloları genel kurula MMO Samsun Şube Saymanı Mehmet Mutlu tarafından okundu. Genel kurul oybirliğiyle çalışma raporunu kabul ederek yönetim kuruluna ibra edildi. 9. Dönem Şube Yönetim Kurulu asıl ve yedek üyeleri ile Genel Merkez asıl ve yedek üyelerinin seçimi 20 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek.
(MD-SA-Y)
19.01.2008 17:44 TSİ
Son Dakika › Yerel › Mmo'da Genel Kurul Süreci - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?