Mosder Başkanı Güleç'e Yeni Görev - Son Dakika
Yerel

Mosder Başkanı Güleç'e Yeni Görev

Mosder Başkanı Güleç\'e Yeni Görev

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Genel Başkanı Güleç, İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine bağlı İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

01.05.2014 15:41

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Genel Başkanı Ahmet Güleç, İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğine bağlı İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, birliğin seçimli olağan genel kurul toplantısı, İstanbul'da Dış Ticaret Kompleksi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Tek liste ile gidilen seçimde 355 oy alan Güleç, 4 yıl için birliğin yeni başkanı oldu. Yönetim kurulunda Güleç'in yanı sıra Zeki Şahin, Alican Duran, Abdullah Tever, Erkan Özkan, Zeki Kavas, Ömer Esen, Adnan Bostan, Levent Çolakoğlu, Murat Sülek ve İlhan Özbay yer aldı.

Güleç, seçim sonrası yaptığı konuşmada, mobilya sektörü için 6 milyar dolar ihracatın yetersiz olduğunu savundu.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın, "İhracat bizim için ekmektir" dediğini aktaran Güleç, "Mevcut hükümetimiz 10 yıldır 'istikrar, imalat ve ihracat' diyor. 2023 hedefine nasıl ulaşırız? Mobilya sektörü için 6 milyar dolar ihracat yetmez. Sektör olarak 2023 hedefimiz 20 milyar dolardır. İmalat ve ihracat yapacağız" dedi.

Gelecekte, Rusya'nın da içinde olduğu Asya pazarına iyi odaklanacaklarını ifade eden Güleç, şöyle konuştu:

"Çin'e, Tayvan'a ve Japonya'ya ayrı bir önem vereceğiz. Elbette durmadan gelişen Afrika, geleneksel pazarlarımız olan Avrupa ve Amerika'da odaklanacağımız pazarlar olacak. İhracatçımızın yanında olacağız. Sorunlarına destek olmak için kolları sıvayacağız. Bu ülkenin ihracatçısıyla basmadık yer bırakmayacağız. Bu sektörlerin temsilcileri olarak bizler bu dönemde daha büyük başarıları da yakalama potansiyeline sahip olduğumuza inanıyor, kendimize güveniyoruz. Mobilya sektöründe 10 yıldır büyük bir başarı öyküsü yazılıyor. Mobilyacı arkadaşlarımız, dünyanın her bir noktasında ayak basılmadık yer bırakmayarak, 200 ülkeye toplamda 2 milyar dolar ihracat yapmayı başardı. Tam 10 yıl önce 300 milyon dolar ihracat yapan bu sektör, bugün dış pazarlara 2 milyar dolar ürün ve mal satar oldu. Yeni dönem için üzerinde duracağımız konuların başında ihracatçılarımızın sorunlarını en yalın bir dille aktarıp çözüm yollarını bulmak olacak." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mosder Başkanı Güleç'e Yeni Görev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement