Msk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika
Yerel

Msk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Açıldı

Msk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Açıldı

24 Nisan 2012 yılında kurulan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösterecek canlı ders stüdyosu ve bilgisayar laboratuvarının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

24.01.2014 12:35

24 Nisan 2012 yılında kurulan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösterecek canlı ders stüdyosu ve bilgisayar laboratuvarının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Zaman ve mekan sınırlaması olmadan e-öğrenme hizmetlerini sunmayı amaçlayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösterecek canlı ders stüdyosu ve bilgisayar laboratuarının açılışında konuşan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuncer Asunakutlu, 24 nisan 2012 yılında Uzaktan Eğitim Sitemine geçtiklerinden bu yana özverili çalışmalarla Uzaktan Eğitim Merkezini, Türkiye çapında ismi listelerde geçen bir birim haline getirdiklerini söyledi.

Canlı ders stüdyosu, laboratuar açılışı ve çevrimiçi eğitmen sertifikası almaya hak kazanan akademisyenlerin sertifikalarını vermek için toplandıklarını belirten Prof. Dr. Asunakutlu Uzaktan Eğitim Merkezi hakkında bilgiler verdi. Enformatik Bölümünde 3 adet, bilgi işlem merkezinde 2 adet, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde 1 adet olmak üzere, 6 adet canlı ders stüdyosunu Uzaktan Eğitim Merkezine kazandırdıklarının altını çizen Prof. Dr. Asunakutlu, bilgisayar ve internet erişimi olmayan öğrencilerin, uzaktan öğretimle verilen zorunlu ve seçmeli dersleri takip edebilmeleri için 30 bilgisayarlık bir e-laboratuvar sisteminin yanı sıra Uzaktan Eğitim Merkezinden sağlanan kaynaklarla oluşturulan 66 bilgisayarlık UZEM Bilgisayar laboratuarı hizmete sunduklarını söyledi.

Uzaktan Eğitim yoluyla 4 programda, 417 öğrenciye, 51 dersle ulaştıklarını belirten Prof. Dr. Asunakutlu, bugüne kadar 153 öğretim elemanına uzaktan eğitim yoluyla e-Eğitmen sertifikası kazandırdıklarını söyledi. Amaçlarının bütün öğretim elemanlarına bu sertifikayı kazandırarak, öğretim elemanlarının bu teknolojilerle tanışmasını ve bu alanda yetkinlikler kazanmaları olduğunu belirten Prof. Dr Asunakutlu, amaçlarının nicelikten çok niteliğe önem vererek çok sayıda ders/program açmak yerine, geleceği olan "Yeni programlara öncelik vermek olduğunu söyledi. Bu birimi bir teknoloji merkezi yapmayı planladıklarını belirten Prof. Dr. Asunakutlu teknolojik altyapıyı geliştirerek, çok daha hızlı ve erişebilir imkanlara sahip olabilmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Yusuf Ziya Erdil ise 3 yıl öncesinden, gelecekteki süreci öngörüp, uzaktan eğitim ilgili çalışmalar yaptıklarını belirterek, "2011 yılında çıkan uzaktan eğitimle ilgili torba yasadan önce bu yönde çalışmalara başladık. Bugün birçok üniversite açık ve uzaktan eğitim vermesine karşın uzaktan eğitim konusunda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi kadar yaygın değiller" dedi.

Canlı ders stüdyolarına, uzaktan eğitim dersliklerine ve başarılı çevrimiçi eğitmenlere kavuşmalarının Uzaktan Eğitim Merkezinin başarısı olduğunu belirten Prof. Dr Erdil, Uzaktan Eğitim Merkezinin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından çevrimiçi eğitmen sertifika programını başarıyla tamamlayan öğretim elemanlarına, sertifikaları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr Yusuf Ziya Erdil ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tuncer Asunakutlu tarafından verildi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Msk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement