Muhtarlar Derneği'nde Akgün Dönemi - Son Dakika
Yerel

Muhtarlar Derneği'nde Akgün Dönemi

Muhtarlar Derneği\'nde Akgün Dönemi

30 Mart Yerel Seçimleri ile AK Parti’den Tekirdağ’ın Çerkezköy İlçesi Belediye Meclis Üyeliği’ne seçilen ve 20 yıllık muhtarlık görevinden ayrılan Şükrü Dumanlar, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanlığı görevini Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün’e devretti.

13.06.2014 10:19

30 Mart Yerel Seçimleri ile AK Parti'den Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Belediye Meclis Üyeliği'ne seçilen ve 20 yıllık muhtarlık görevinden ayrılan Şükrü Dumanlar, Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanlığı görevini Bağlık Mahallesi Muhtarı Tahsin Akgün'e devretti.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi Olağanüstü Genel Kurulu'nda daha sonra Divan Heyeti'nin oluşturulmasına geçildi. Divan Başkanlığı'na Ercan Nas, Divan üyeliklerine ise Ömer Mutlu ve Yakup Engin'in seçilmesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nin Faaliyet Raporu ibra edildi. Okunan faaliyet raporu muhtarlar tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Derneğin kesin hesapları görüşüldüğü toplantıda 16 Şubat 2013-7 Haziran 2014 dönemini kapsayan kesin hesaplarda Derneğin gelirler ve giderler hesabının 7 bin 545,89 TL olduğu ifade edildi. Derneğin kesin hesap raporu da muhtarlar tarafından oy birliği ile kabul edilirken, 2014-2015 dönemi tahmini bütçesi 8 bin 500 TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

Tek liste ile gidilen seçimlerde Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanlığı'na Tahsin Akgün oy birliği ile seçildi. Akgün başkanlığında oluşan yeni yönetimde Mutlu Timur, İrfan Akem, Mehmet Çetin, Ahmet Milli, Turhan Ersöz, Bahri Çakır, Ersan Albayrak, Hikmet İşcan ve İlhami Sarey yer aldı. Derneğin Denetleme Kurulu üyeliklerine ise Seçkin Dilsiz, Şaban Bilgin ve Batuhan Kanburoğlu seçildi.

Seçimlerin ardından konuşma yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Tahsin Akgün, kendisini göreve layık gören muhtarlara ve bu zamana kadar dernek faaliyetlerini yürüten eski yönetime teşekkür etti.

Çerkezköy'e yıllarca tek muhtarla hizmet edildiğini belirterek konuşmasına başlayan Türkiye Muhtarlar Derneği Çerkezköy Şube eski Başkanı Şükrü Dumanlar, "Çerkezköy hızla gelişti. Nüfus çok hızlı bir şekilde arttı. Bu kapsamda İlçe Seçim Kurulu tarafından muhtarlık sayısı da zamanla arttırıldı. Eskiden muhtarlık yapmak böyle değildi. Merdiven altında küçük köhne bir yer olurdu. İşlemler oralarda yapılır, evraklar da oradaki kilitli sandıklarda muhafaza edilirdi. Şimdi ise burada muhtarlarımız son sistemleri kullanarak vatandaşa hizmet ediyor" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhtarlar Derneği'nde Akgün Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement