Muradiye Gönül Elçilerinin Gönül Birliği Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Muradiye Gönül Elçilerinin Gönül Birliği Toplantısı

Muradiye Gönül Elçilerinin Gönül Birliği Toplantısı

Van’ın Muradiye ‘Gönül Elçileri Çalışma Grubu’, Kaymakam Erol Tanrıkulu ve eşi Neslihan Oğuz Tanrıkulu’nun katılımları ile gerçekleşti.

11.02.2014 10:14

Van'ın Muradiye 'Gönül Elçileri Çalışma Grubu', Kaymakam Erol Tanrıkulu ve eşi Neslihan Oğuz Tanrıkulu'nun katılımları ile gerçekleşti.

Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya ilçe merkezindeki 7 mahalle temsilcisi kadınlar ile gönül elçileri, eğitimlerine aktif destek veren doktor, hemşire, öğretmenlerden oluşan ekip katıldı. Toplantı gönül elçilerinin yaptığı çalışmaların genel değerlendirilmesinin yapılması ile başladı. Kaymakam Erol Tanrıkulu, Muradiye İlçesi Gönül Elçileri Grubu olarak şimdiye kadar çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Amaçlarının bu başarılı çalışmaları en etkili ve aktif şekilde daha büyük kesimlere ulaştırmak olduğunu ifade eden Tanrıkulu, "Gönül elçileri olarak ilçe halkımızın yaşadığı sorun ve ihtiyaçlarına yönelik koordinasyonlu bir ekip çalışması ile çözüm üretme noktasında katkı sunma amacında olacağız. Mahalle temsilcilerimizin her birinin kendisine bağlı 10 kişilik bir çalışma ekibi oluşturması ve bu ekibin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda Kadın ve Çocuk Kültür Merkezimizde bilgilendirme-bilinçlendirme faaliyetleri, sosyal hayata uyum gibi alanlarda çalışmaların yürütülmesini planlamaktayız. Gruplarımızın talepleri doğrultusunda okuma-yazma kursları, el sanatları ve güzel sanatlar kursu, madde bağımlılığı ile mücadele, temizlik, çocuk eğitimi, beslenme, hijyen, aile içi şiddet gibi konularda uzman eğitmenlerce eğitimler verilecektir. Sizler toplumun dezavantajlı kişi ve gruplarını belirleyip bu kişilerin yaşam koşullarının iyileştirilmesi konusunda gerekli çalışmaların yapılmasında da ön ayak olacaksınız. Yeri geldiğinde hane ziyaretleri yapacak, bu kişilere her türlü manevi ve maddi katkıların sunulması için aracı olacaksınız" dedi.

Toplumda fark ettikleri sorunları dile getiren katılımcılar, bu sorunlara karşı neler yapılabileceklerini, hangi konularda destek almaları gerektiğine dair fikir alış verişinde bulundular. İlçe Kaymakam Erol Tanrıkulu, mahalle temsilcilerinin 10 kişilik kendi çalışma ekibini kurmaları ve bu ekibin görüş ve önerilerini alarak bir sonraki toplantıda faaliyet ve eğitim planlarının düzenlenmesini istedi.

Kaymakam Tanrıkulu, tüm ekip çalışanlarına başarılar diledi ve katılımlarından dolayı teşekkür etti. Toplantı Gönül Elçileri İlçe Temsilcisi Neslihan Oğuz Tanrıkulu'nun katılımcı kadınlarla sohbetlerinin ardından sona erdi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muradiye Gönül Elçilerinin Gönül Birliği Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement