Muratpaşa'da Mahalle İftarları Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Muratpaşa'da Mahalle İftarları Devam Ediyor

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Burada konuşan Başkan Uysal, “Bu ülkede yoksul bir tane insan bırakmayacağız. Bunun hayaliyle yaşıyoruz ve başaracağız” dedi.

01.04.2023 12:34  Güncelleme: 12:40

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Cumhuriyet Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Burada konuşan Başkan Uysal, "Bu ülkede yoksul bir tane insan bırakmayacağız. Bunun hayaliyle yaşıyoruz ve başaracağız" dedi.

Muratpaşa Belediyesi'nin Ramazan ayı boyunca ilçenin farklı mahallerinde düzenlediği iftarlarında, bu kez adres Cumhuriyet, Tahılpazarı ve Muratpaşa mahalleleri oldu. Çarşamba pazarının kurulduğu kapalı pazar yerinde düzenlenen iftara Başkan Uysal, eşi Ümran Uysal'la katılırken, Derin Yoksulluk Ağı kurucularından ve CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi Koordinatörü Hacer Foggo da iftarda yer aldı.

Yaklaşık 3 bir kişinin katıldığı iftar için hazırlıklar saatler öncesinden başladı. Masalar kuruldu, örtüler serildi, sandalyeler tek tek yerleştirildi. Belediyenin aşevinde hazırlanan yemeklerin de getirilmesiyle hazırlıklar tamamlandı. Mahallenin çocukları ise iftar saatini Muratpaşa Belediyesi'nin aynı zamanda Antalya'nın tek açık hava çocuk oyun dünyası olan Teneffüs Park'ından gelen palyaçolarla oyunlar oynayarak bekledi. Ezanın okunmasıyla birlikte Muratpaşa Belediyesi'nin iftar sofrasında oruçlar açıldı.

İftarın ardından Başkan Uysal, yaptığı konuşmada, Muratpaşa'da özellikle Türkiye'yi sarsan deprem felaketinin ardından büyük bir dayanışmanın hayata geçirildiğini söyledi. Felaketin ardından Antalya'ya gelen depremzedelerden 80 bininin acil günlük ihtiyaçlarının karşılandığını aktaran Başkan Uysal, "Bu sizlerin sayesinde, sizlerin bağışlarıyla oldu" dedi.

İftara katılan Foggo'nun yoksulluk alanında önemli çalışmaları hayata geçirdiğini hatırlatarak konuşmasını sürdüren Başkan Uysal, "Yoksulluğun mezarını kazacağız. Bu ülkede yoksulluk bırakmayacağız. Yoksul bir tane insan bırakmayacağız. Bunun hayaliyle yaşıyoruz. Bunu başaracağız. O dayanışmayı ortaya koyacağız ve başaracağız" diye konuştu.

Muratpaşa\'da Mahalle İftarları Devam Ediyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Muratpaşa'da Mahalle İftarları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement