NEÜ'de Pardus Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

NEÜ'de Pardus Bilgilendirme Toplantısı

NEÜ\'de Pardus Bilgilendirme Toplantısı

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinde, ulusal işletim sistemi Pardus hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

24.09.2014 16:11  Güncelleme: 16:20

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde, ulusal işletim sistemi Pardus hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık ve akademik personel katıldı. Yüksek performanslı, Türkçe destekli uygulamaların barındığı, sürekli güncel ve güvenli tutulan, düşük maliyetli, işlevsellik ve görselliğin ön planda tutulduğu ulusal işletim sistemi olan Pardus hakkında katılımcılara güncel bilgiler verildi.

TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Çavuşoğlu, "TÜBİTAK olarak biz, TÜBİTAK'ın vermiş olduğu destekler, katıldığı faaliyetler bağlamında Türkiye'deki çeşitli üniversitelerde programlar yapıyoruz. Bu programda da hem TÜBİTAK'ın etkinliklerini, gerek bireysel, gerek akademik, gerekse sanayi ile ilgili verdiği destekleri aktarmış olacağız. Sayın Başbakanımızın, en son hükümet programına da girmiş olan açık kaynak kodlu işletim sistemi Pardus ile ilgili bir sunum yapacağız. Pardus'u tanıtmak ve yaygınlaştırmakla ilgili TÜBİTAK ciddi bir atılım içerisinde. Bu çerçevede Türkiye'nin her tarafında tanıtma toplantılarına girişiyor" dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de, TÜBİTAK'ın proje yöntemleri ile ilgili bilim adamlarına yönelik özel kurslar düzenlendiğini söyleyerek, "Bu kurslara katılanların motivasyonu artarak her birinin gruplar oluşturarak güzel projeler yazdığını ve yazmaya devam ettiğini görüyoruz. Bu konuda hepimizin üzerine düşen görevler var; üst yönetim olarak bizlerin akademik personeli teşvik etme, gerekli şartları sağlama gibi" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel NEÜ'de Pardus Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement