Nihat Ali Özcan ve Hayati İnanç, Sanatseverlerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Nihat Ali Özcan ve Hayati İnanç, Sanatseverlerle Buluştu

Nihat Ali Özcan ve Hayati İnanç, Sanatseverlerle Buluştu

Nazilli Belediyesi’nin düzenlediği ve 10 gün sürecek olan 5. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivalinin 4. gününde Nihat Ali Özcan ve Hayati İnanç sanatseverlerle buluştu.

27.02.2014 09:44

Nazilli Belediyesi'nin düzenlediği ve 10 gün sürecek olan 5. Kültür, Sanat ve Edebiyat Festivalinin 4. gününde Nihat Ali Özcan ve Hayati İnanç sanatseverlerle buluştu.

2 Mart'a kadar devam edecek olan festival boyunca kamuoyunun yakından tanıdığı gazeteci, yazar, bilim insanı ve siyasetçi Nazilli'ye gelerek konferans verirken, konuşmacı olarak katılan konuklar toplantı sonunda da kitaplarını sevenleri için imzaladı.

Etkinliğin 4. gününde Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda ilk olarak konuşmacı olarak katılan Nihat Ali Özcan, Nazillili hayranlarına 'Suriye'de iç savaş' konusunu anlattı. Özcan, Suriye'de üç yıldır süren iç savaş ve bu savaşın Suriye, Türkiye, Ortadoğu, Amerika ve Birleşmiş Milletler için önemi hakkında değerlendirmelerde bulunduğu konuşmasında, Suriye'deki İç Savaş dolayısı ile Türkiye'ye gelen Suriyeli mülteciler ile onlara Türkiye'de sunulan imkanlar ve mülteci sorunlarını anlattı. Nihat Ali Özcan, Türkiye'nin Suriye konusundaki tutumu ve dış politikası hakkında da değerlendirmeler yaptı. Yaklaşık 2 saat boyunca konuşan Özcan, konferansının sonunda izleyicilerin sorularını cevapladı ve sevenlerinin kitabını imzaladı.

İkinci bölümde sahne alan Hayati İnanç ise şiir severlere, Şiir Penceresinden Hayata Bakış adlı konferans verdi. Divan Edebiyatından şiirler okuyan İnanç, 1961 Denizli doğumlu olduğunu hatırlatarak verdiği konferansta kullandığımız Dil ve Divan Edebiyatının güzelliğini izleyicilerle aktarırken, şahsi anılarını da izleyicilerle paylaştı. İnsana yatırımın en değerli ve anlamlı iş olduğu inancı ile klasik eserleri okumanın verdiği heyecanı daima sohbet ve konferans tarzında her yaştaki gençlerle paylaşmayı hayat tarzı olarak benimsediğini dile getiren Hayati İnanç, Nazilli'de olmaktan ve hayatının büyük bir bölümünü geçirdiği Nazilli'ye davet edilmekten onur ve mutluluk duyduğunu belirtti. Hayati İnanç de yaklaşık 2 saat süren programının sonunda salonu terk etmek istemeyen ve şiirlerine devam etmesini isteyen izleyiciler ile bir süre daha sohbet ederek, şiir kitaplarını imzaladı. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nihat Ali Özcan ve Hayati İnanç, Sanatseverlerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement