Niksar'da Çocukların Karne Sevinci - Son Dakika
Yerel

Niksar'da Çocukların Karne Sevinci

Niksar\'da Çocukların Karne Sevinci

Tokat’ın Niksar ilçesinde 12 bin öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdiler.

24.01.2014 14:31

Tokat'ın Niksar ilçesinde 12 bin öğrenci karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdiler.

Niksar'da okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 12 bin öğrenci karnelerini alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü recep Şaban Yavuz'da Ulvi Saime Kaya İlkokulu'nda öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

2013-2014 eğitim-öğretim yılının 16 Eylül'de başlayan ilk yarısı sona erdi. Öğrenciler ve öğretmenler, 9 Şubat'a kadar tatil yapacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şaban Yavuz, Ulvi Saime Kaya İlkokulu'nda öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. Okulda düzenlenen törende Milli Eğitim Müdürü Yavuz, sınıfları dolaşarak öğrencilerle sohbet etti ve karnelerini verdi.

Öğrencilere ara tatil döneminde hem derslerine çalışıp hemde dinlenmelerini tavsiye eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şaban Yavuz, velilere de kırık notu olan öğrencilere psikolojik baskı yapmamaları tavsiyesinde bulundu.

Yavuz, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının tamamlandığını, 9 Şubat'a kadar öğrenciler ve öğretmenlerin tatile girdiklerini belirterek, "Öğrencilerimizin güzelce dinlenmesini, tatil boyunca yaptığı yanlışları hataları gözden geçirmelerini istiyoruz. Evlerinde rahatça dinlenmelerini, dinlenmiş ve kafaları rahat şekilde okullarına dönmelerini istiyoruz. Tatilde çocuklarımızın fazla yorulmamalarını istiyoruz çünkü bir sömestri boyunca çocuklar çalıştılar, emek saffettiler, bunun sonunda da dinlenmeyi hak ettiler" dedi.

Velilere de seslenen Yavuz, öğrencilere hassas davranmalarını tavsiye ederek, "Kırık notu olan çocukların üzerine fazla gitmemelerini, onları fazla sıkıştırmamalarını istiyoruz. Bu bir ara tatil dönemi olduğu için, bu ara tatilde yapılan hata ve yanlışları görerek düzeltme yoluna gitmelerini tavsiye ediyoruz. Çünkü eğitim, anne, baba, çocuk okulla beraber olup, yani kırık not almak dünyanın sonu değildir, mutlaka kırık notta alacaktır, onları düzeltmek içinde tabii ki çalışmaları gerekecektir. Bu çalışmanın neticesinde başarıyı getirecektir. Yoksa çocuklarımıza psikolojik baskı yapmasınlar, kırık not alan öğrencilere de iyi davransınlar, onlarla iyi zaman geçirip çocuklarını dinlendirsinler. Çocuk dinlenmenin sonunda okula gelmeli, başarı ancak çalışarak elde edilir, dinlenerek elde edilir. Ben inanıyorum ki çocuklarımızı güzel günler bekliyor, önümüzdeki dönemde de şimdiden başarılar diliyoruz" şeklinde konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da Çocukların Karne Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement