Niksar'da Sera ve İşletmeler Gezilerek İncelendi - Son Dakika
Yerel

Niksar'da Sera ve İşletmeler Gezilerek İncelendi

Niksar\'da Sera ve İşletmeler Gezilerek İncelendi

Tokat'ın Niksar ilçesinde Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu tarafından örtü altı üretim, süt sığırcılığı ve fidan üretim işletmeleri ziyaret edildi.

28.06.2014 14:27  Güncelleme: 14:22

Tokat'ın Niksar ilçesinde Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu tarafından örtü altı üretim, süt sığırcılığı ve fidan üretim işletmeleri ziyaret edildi.

Ziyarette ilk olarak Yolkonak Yeşilyurt Mahallesi'ndeki Ziraat Mühendisi Abdullah Uyanık'a ait 2014 yılında yeni tesis edilen 11 dekar alan sera alanı gezildi. Serada hıyar, domates, biber ve patlıcan yetiştiriciliği yapıldığı gözlendi. Ziraat Mühendisi Abdullah Uyanık pazarlama sorunu yaşamadıklarını belirterek, seracılığın 2 yıl içerisinde kendisini amorti edebilecek tarımsal yatırım olduğunu söyledi. Uyanık ayrıca ilçede diğer çiftçilerin de seracılığa yönelmelerini tavsiye etti.

Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, ilçede en yüksek kapasiteli serayı tesis eden sera sahibi Abdullah Uyanık'a bu çalışmasından dolayı teşekkür ederek, bol ve bereketli kazançlar diledi.

Programda daha sonra Niksar Ziraat Odası ve Niksar Süt Üreticileri Birlik Başkanı Rahmi Yeteroğlu'na ait süt hayvancılığı işletmesi ziyaret edildi.

Yine Yolkonak beldesinde Nurullah Emre Ateş'e ait yeni kurulan seranın ziyaretinin ardından son olarak iş adamı Halis Yılmaz'a ait Fer Fidancılık Üretim tesisine geçildi. İlçe Kaymakamı Dr.Yusuf Gökhan Yolcu'ya Niksar'da fidan üretimi ve Niksar cevizciliği hakkında Halis Yılmaz ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Namık Özdüzgün tarafından bilgilendirme yapıldıktan sonra program sona erdi.

Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu'ya, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Namık Özdüzgün ve teknik elemanları eşlik ettiler. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar'da Sera ve İşletmeler Gezilerek İncelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement