Ödemiş'e Gelenlerin İlk Uğrak Noktası "Öykam" - Son Dakika
Yerel

Ödemiş'e Gelenlerin İlk Uğrak Noktası "Öykam"

Ödemiş\'e Gelenlerin İlk Uğrak Noktası "Öykam"

Türkiye’deki birçok derneğin, kuruluşun meslek örgütlerinin öğrencilerin ve öğretmenlerin uğrak noktası olan Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi geride bıraktığımız hafta sonunda da Ödemiş’e gelen birçok misafiri ilk olarak ağırlayan kurum oldu.

29.04.2014 11:30

Türkiye'deki birçok derneğin, kuruluşun meslek örgütlerinin öğrencilerin ve öğretmenlerin uğrak noktası olan Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi geride bıraktığımız hafta sonunda da Ödemiş'e gelen birçok misafiri ilk olarak ağırlayan kurum oldu.

"POLİS OKULU ÖĞRENCİLERİ ÖYKAM'DA"

2012 yılından bu yana birçok turistin ilgisini çekmeye başaran Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (Öykam) geçtiğimiz hafta sonunda da ilk olarak İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu öğretmen ve öğrencilerinden oluşan 85 kişilik grubu ağırladı. Daha sonra Ödemiş Efe Dağcılık öncülüğünde Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden Ödemiş'e gelen dağcılar ve Manisa Kız İlk Öğretmen Okulu 1970 yılı mezunlarını ağırladı.

Türkiye'nin birçok ilinden İzmir'e gelerek öğrenim gören İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri buram buram tarih kokan Öykam'a hayran kaldıklarını dile getirdiklerini ifade ederek Öykam'ın kentin belleğini içerisinde tutan bir kurum olduğunu ve Öykam'ı gezerken çok keyif aldıklarını ifade ettiler.

"DAĞCI GRUPLARI ÖYKAM'DA"

Ödemiş Efe Dağcılık adına konuşan Mümtaz Saygı, "Ödemiş Efe Dağcılık Kulübü olarak Dokuz Eylül Dağcılık Kulübümüzü, Dağ Deniz Doğa Kulübümüzü ve Macera Kulübümüzü arkadaşlarımız Reşat Adalıoğlu, Zehra Güleç ve Toprak Özmen öncülüğünde Ödemiş'in Bademli beldesinde ağırladık. Oradaki şenliğimizin yanı sıra misafirlerimizi Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesini gezdirdik. Tüm kulüplerimizdeki arkadaşlarımız Öykam'a görünce hayranlıklarını bizlerle paylaştılar. Öykam gerçekten tam anlamıyla dolu dolu bir kurum. Ödemiş'in gerçekten parlayan bir yıldızı Ödemiş'i ve küçükmenderes bölgesi tarihini objeleriyle, ürünleriyle, arşivleriyle bugüne ve yarınlara taşıyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

"1970 KIZ İLK ÖĞRETMEN OKULU MEZUNLARI ÖYKAM'DA"

Manisa Kız İlk Öğretmen Okulu 1970 yılı mezunları Ödemişli Emine Çakır Tınas eşliğinde ÖYKAM'ı gezdiler. Grubun misafirleri efeler diyarı Ödemiş'te ve Öykam'da olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek emeği geçenlere teşekkürlerini dile getirdiler.

Emine Çakır Tınas, "Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve müzesi biz Ödemişlilerin gurur duyduğu göğsünün kabardığı bir yer haline geldi. Buraya gelen herkes şaşkınlığını tebessümünü gizli tutamıyor. Büyük bir emek büyük bir arşiv ve büyük bir tarih ancak bu kadar güzel sergilenebilir. Öykam'a emeği geçmiş herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödemiş'e Gelenlerin İlk Uğrak Noktası 'Öykam' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement