Öğrencilere Gıda Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere Gıda Eğitimi

Öğrencilere Gıda Eğitimi

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, merkeze bağlı Yeşilova Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine gıda eğitimi verdi.

27.05.2015 17:44

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, merkeze bağlı Yeşilova Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine gıda eğitimi verdi.

Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, okullarda gıda eğitimlerini sürdürüyor. Eğitimler kapsamında merkeze bağlı Yeşilova beldesinde bulunan yatılı bölge ortaokulu öğrencileri ile bir araya gelen Gıda ve Yem Şubesi Müdürlüğü teknik personelleri, güvenilir gıda hakkında eğitim verdi. 5 ile 6'ncı sınıflardan oluşan 160 öğrenciye yönelik verilen gıda eğitimlerine Yeşilova Belediye Başkanı İlhan Çiftçi, Muş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergün Çolakoğlu, Gıda ve Yem Şube Müdür Vekili Ekrem Özmen, okul müdürü ve öğretmenler katıldı. Sinevizyon gösterisi ile başlayan eğitimler gıda mühendisleri Fatma Nurdan Erikli ve Serap Tarhan tarafından verildi. Güvenilir gıda, sokakta alışverişte gıda güvenliği ve ekmek israfı konuları hakkında detaylı açıklamalarda bulunan gıda mühendisleri, öğrencilere çeşitli uyarılarda bulundular.

Programı dikkatle dinleyen öğrencilere, daha sonra teknik personellerce soru cevap şeklinde değerlendirmeler yapıldı. Eğitimde sorulan sorulara doğru cevap veren öğrencilere GTHB'nın verdiği Alo 174 Gıda hikaye kitabı ve güvenilir gıda boyama kitapları dağıtıldı. Program sonrasında okul idaresi, öğretmen ve öğrenciler verilen eğitimden memnun kaldıklarını belirterek teknik personellere teşekkür ettiler. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilere Gıda Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement